Noul semn de circulație care apare în București. Rămâi fără permis și iei amendă colosală dacă nu îl respecți

Noul semn de circulație care apare în București. Rămâi fără permis și iei amendă colosală dacă nu îl respecți
Noul semn de circulație implementat în București

La nivel european există semne de circulație menite să ajute participanții la trafic, în cazul nostru bicicliștii. Conform noilor modificări, cel puțin în București, vor fi implementate astfel de semne de circulație, cunoscute sub numele de Bike Box. Șoferii vor trebui să fie foarte atenți, altfel riscă amenzi usturătoare.

Bike Box, semnul de circulație ce vine în ajutorul bicicliștilor

Bike Box reprezintă o zonă desemnată la capătul unei benzi de circulație la o intersecție semnalizată, care oferă bicicliștilor un mod sigur și vizibil de a trece înaintea traficului în așteptare în timpul fazei de semnal roșu. Acest gen de semne de circulație cresc vizibilitatea bicicliștilor. În același timp reduce întârzierea semnalului pentru bicicliști.

Bike Box facilitează poziționarea bicicliștilor la stânga la intersecții în timpul indicării semnalului roșu. Acest lucru se aplică numai casetelor de biciclete care se extind pe întreaga intersecție. În același timp un Bike Box facilitează trecerea de la o pistă de biciclete din partea dreaptă la o pistă de biciclete din partea stângă în timpul indicării semnalului roșu.

Acest lucru se aplică numai casetelor de biciclete care se extind pe întreaga intersecție. Noul semn de circulație ajută la prevenirea conflictelor la începutul indicației de culoare verde și oferă prioritate bicicliștilor la traversările semnalizate ale bulevardului. Noul sistem de avertizare de circulație grupează bicicliștii împreună pentru a curăța rapid o intersecție, minimizând impedimentele pentru tranzit sau alt trafic.

Noul semn de circulație implementat în București

Noul semn de circulație, cunoscut sub numele de Bike Box, va fi implementat deocamdată în marile intersecții din București. Pe scurt, la stop, bicicliștii vor avea spațiul lor dedicat unde vor aștepta culoarea verde. În cazul în care un șofer va pătrunde în acest spațiu, riscă amenzi, spun cei de la Poliția Rutieră.

Valoarea amenzii se ridică la 750 de lei și vor rămâne pentru 30 de zile fără permisul de conducere. Proiectul va demara în curând în București, noile reglementări fiind incluse și în noul Cod Rutier din acest an.

Cum se aplică noul semn de circulație Bike Box în Europa și Statele Unite ale Americii

  • La intersecțiile semnalizate cu volume mari de biciclete și / sau autovehicule, în special cele cu viraje frecvente la stânga și / sau conducătorii auto.
  • Unde pot exista conflicte la dreapta sau la stânga între bicicliști și șoferi.
  • Acolo unde există dorința de a gestiona mai bine traficul de biciclete la stânga.
  • În cazul în care este necesară o virare la stânga pentru a urma un traseu de biciclete desemnat, accesați o cale de utilizare comună sau când banda pentru biciclete se deplasează în partea stângă a străzii.
  • Când circulația dominantă a autovehiculelor circulă spre dreapta și circulația cu bicicleta continuă (cum ar fi o intersecție Y sau o rampă de acces).