Război pe averea lui Dinu Patriciu. Câți bani avea omul de afaceri și pe ce se bat văduva și fiicele lui vitrege

Război pe averea lui Dinu Patriciu

”Pe aici nu se trece”, e război pe averea lui Dinu Patriciu, politician decedat în 2014 din cauza unui cancer la ficat. Câți bani avea omul de afaceri și pe ce se bat văduva și fiicele lui vitrege?

Război pe averea lui Dinu Patriciu

Dinu Patriciu, fost politician și om de afaceri român care a activat în domeniul petrolier, bancar și imobiliar, s-a stins în urmă cu cinci ani, la 64 de ani, din cauza unui cancer la ficat. A lăsat în urmă o avere considerabilă, fiind declarat, la un moment dat, cel mai bogat român, averea sa fiind estimată la peste un miliard de euro.

Moștenirea s-a transformat în mărul discordiei, căci văduva, Dana Patriciu, și prima soție, Sabina, plus cele două fiice pe care le are cu fostul miliardar, se luptă ca pe front pentru bani.

Război pe averea lui Dinu Patriciu. Câți bani avea omul de afaceri și pe ce se bat văduva și fiicele lui vitrege
Dinu Patriciu

Dana a vrut să ”scape” de câteva mașini de lux, însă adversarele s-au opus. În instanță s-a ajuns cu două dintre cele mai scumpe automobile: un Mercedes-Benz SL 500 Cabrio și un Morgan Aero 8 Cabrio Supersport. Dana a ieșit în câștig, instanța dându-i dreptul să vândă cele două mașini.

Nu se va bucura de bani, căci o trag de mânecă datoriile

„Autorizează vânzarea bunurilor aflate în sechestru judiciar, respectiv autoturismul marca Mercedes Benz SL 500 Cabrio și Morgan Aero 8 Cabrio Supersport conform celei mai bune oferte primite în urma publicării anunțurilor de vânzare pe site-urile de specialitate, urmând ca sumele obținute din vânzare să fie utilizate, în totalitate, în scopul achitării datoriilor comune reprezentate de sumele datorate în dosarul de executare …”, este deznodământul instanței, notează Cancan.

S-a luptat pentru…nimic, căci Dana are dreptul să vândă, numai că nu se va bucura de bani, pentru că va trebui să șteargă din datoriile pe care Patriciu le-a avut.

Valoarea = 400.000 de euro, inițial

Cele două automobile pe care s-a luptat Dana Patriciu să le vândă sunt extrem de valoroase și au o istorie bogată. În anul 2010, afaceristul devenea primul proprietar al unui automobil Morgan Aero 8 pe care dădea 250.000 de euro. În lume s-au produs numai 200 de exemplare din acest model. Mercedes-Benz SL 500 ar fi valorat, inițial, peste 150.000 de euro. Automobilul a fost cedat de către Dinu Patriciu fostei sale soții, după separare, pe motiv că ”poate se apucă vreodată de curse”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI