19 sept. 2020 | 13:43

Război la Marea Neagră?! Rusia consideră că SUA este vinovată

Știri generale
Război la Marea Neagră?! Rusia consideră că SUA este vinovată
Război la Marea Neagră?! Rusia consideră că SUA este vinovată

Vineri, general-colonelul Serghei Rudskoi, șeful Direcției principale de operațiuni din cadrul statului Major al armatei ruse, a declarat că întreaga responsabilitate în cazul unei posibile agravări a situației în regiunea Mării Negre va reveni Statelor Unite ale Americii.

Război la Marea Neagră?!

De asemenea, el avertizează împotriva tensionării situației în regiunea Mării Negre, cu trimitere la intensificarea activităților de recunoaștere a forțelor NATO în apropierea granițelor Federației Ruse în zona peninsulei Crimeea.

„Întreaga responsabilitate în cazul unei eventuale escaladări a situaţiei din regiune va reveni în totalitate SUA şi aliaţilor lor din NATO”, a spus generalul rus în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, transmite agenția TASS, conform Agerpres.

De asemenea, Rudskoi a afirmat că anul acesta avioanele de recunoaştere străine şi-au intensificat operaţiunile de patrulare în regiunea Mării Negre cu 40% faţă de anul 2019.

În ce privește operaţiunile de recunoaştere aeriană în apropierea peninsulei Crimeea, el a menționat că „în raport cu luna septembrie a anului trecut, incidenţa acestora a crescut cu 61%”.

„Numai în ziua de 4 septembrie deasupra Mării Negre se aflau simultan cinci avioane de recunoaştere străine”, a insistat generalul Rudskoi, susținând că acestea se aflau la numai 15 kilometri distanţă de frontiera rusă.

Nemulțumirile Moscovei

Moscova mai este nemulţumită şi din cauza faptului că, în afară de aviaţia de recunoaştere a NATO, în zona Mării Negre operează şi bombardiere strategice americane, potrivit generalului rus, care spune că bombardiere strategice americane B-52 Stratofortress au simulat în cadrul exerciţiilor efectuate în august-septembrie atacuri aeriene asupra Rusiei.

Astfel în zilele de 28 august, 4 şi 14 septembrie, bombardiere americane B-52 Stratofortress au simulat utilizarea rachetelor de croazieră deasupra apelor Mării Negre şi Mării Azov, dar şi aplicarea de lovituri împotriva unor ţinte de pe teritoriul Districtului militar Sud al Rusiei. În timpul acestor zboruri, avioanele americane s-au apropiat mult de graniţa rusă la o distanţă de până la 11 kilometri, a mai spus Rudskoi, citat de TASS.

„Ministerul rus al Apărării a fost întotdeauna favorabil unui curs vizând edificarea unui dialog constructiv cu NATO şi alte ţări”, a precizat și reprezentantul Statului Major al armatei ruse și a argumentat că Rusia şi-a transferat etapa principală a manevrelor ‘Caucaz-2020’ adânc în interiorul ţării, demonstrând că aceste exerciţii nu sunt îndreptate împotriva vreunei ţări.

„În cadrul contactelor bilaterale cu Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică, am iniţiat în mod repetat discuţii cu privire la prevenirea incidentelor în sfera militară şi am propus măsuri specifice menite să reducă activităţile militare periculoase de-a lungul liniei de contact Rusia-NATO. Propunerile noastre nu au fost înţelese”, a mai specificat generalul Rudskoi în aceeaşi conferinţă de presă.

Ce spun Statele Unite ale Americii

De cealaltă parte, SUA au denunţat în numeroase rânduri manevre ‘periculoase şi neprofesioniste’ ale echipajelor ruseşti în timpul interceptărilor avioanelor sale care erau aflate în misiuni de patrulare deasupra Mării Negre şi Mării Baltice, avertizând și că astfel de incidente pot mări potenţialul de coliziune în aer.

Relaţiile Rusiei cu NATO şi SUA s-au deteriorat mai ales în anul 2014, după anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea şi a rolului acesteia în conflictul din estul Ucrainei. De atunci, Occidentul a instituit sancţiuni împotriva Rusiei, denunţând o politică cu accente revanşarde din partea Moscovei.

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Gata cu verde și roșu. Iată care sunt sunt culorile la modă, anul acesta, pentru a face casa să arate elegantă de Crăciun
Click.ro
Ce l-ar fi supărat pe Iohannis. Poliția maghiară intervine cu explicații
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Val de vești proaste de la ANM. O serie de fenomene extreme
EVZ.ro
Lăsatul Secului pentru postul Crăciunului 2024. Ce se face pe 14 noiembrie
Spynews
România își pierde valorile ce-au scris istorie. S-a stins o mare stea: Un loc special în inimile noastre
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Mediaflux
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala, primele declarații după anunțul că este însărcinată. Ce a spus viitoarea mămică
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro