Rău de avion? Cum scapi de el cu câteva trucuri simple

Rău de avion? Cum scapi de el cu câteva trucuri simple
Cum să scapi de răul de avion extrem de simplu?

Ce poți face pentru a scăpa de răul de avion? Mulți oameni din lumea întreagă evită să călătorească departe din cauza aceasta. Ce trebuie să faci să scapi de acest disconfort în timpul zborului? Există câteva trucuri simple care te pot ajuta în această situație.

Cum să scapi de rău de avion: trucuri simple

Poate nu știai, dar răul de mișcare este răspunsul organismului la mesajele confuze pe care le primește creierul. Mesajul de mișcare vine de la urechea internă, iar cel opus care vine de la ochi nu sesizează nicio mișcare.

Mulți oameni evită să călătorească departe din cauza acestui disconfort care aduce în prim-plan simptome precum: greață, vărsături, amețeală și senzație ciudată în abdomen. De asemenea, ele pot fi însoțite și de transpirație, dureri de cap sau palpitații.

Totuși, cazurile grave sunt foarte rar întâlnite. Dacă dai semne că îți este rău în avion, migrena, orizontul de mișcare, ventilația proastă, mirosurile puternice sau fumul de țigară agravează starea. Poți preveni apariția răului de mișcare alegând un loc în care mișcarea e minimă și din partea factorilor externi.

Specialiștii susțin că cel mai bine este să te așezi la nivelul aripilor. Nu este recomandat să citești sau să butonezi telefonul dacă simți că îți este rău. Poți mânca ceva dulce sau să mesteci o gumă. De asemenea, trebuie ca în toată această perioadă să te hidratezi.

Dacă vrei să eviți acest risc, odihnește-te foarte bine înainte de cursă. Asigură-te că te culci devreme și că îți faci orele de somn, respectă-ți obiceiurile și consumă ceva simplu la micul-dejun. Nu este indicat să mănânci preparate grele cu multă carne, cu condimente, ceva picant sau foarte sărat.

Cum mai poți proceda?

Acestea îți pot irita mucoasa stomacului și pot contribui la starea de rău. Alege o masă sănătoasă care să conțină o salată de crudități, puțin piept de pui, pește sau o felie de pâine cu avocado. Specialiștii sugerează să nu consumăm cafea pentru că și ea poate contribui la instalarea răului de mișcare, mai ales dacă este consumată în timpul cursei.

Este de ajutor apa, ceaiul de fructe sau plante ori unul dulce-acrișor. Nu abuza de dulciuri, dar nici nu le evita. Dulcele te ajută să îți păstrezi o stare de bine, dar pe primul loc este masa de dimineață copiasă, dar nu grasă.

Încearcă să îți controlezi respirația și să te relaxezi și liniștești cu câteva gânduri bune atunci când simți că starea de rău se instalează. Acultă muzica ta preferată și plănuiește-ți vacanța.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI