Răsturnare de situație în războiul Rusia – Ucraina. Putin a recunoscut în premieră

Răsturnare de situație în războiul Rusia - Ucraina. Putin a recunoscut în premieră
Vladimir Putin a recunoscut motivul invadarii Ucrainei

Este răsturnare de situație în războiul Rusia – Ucraina. Vladimir Putin a recunoscut în premieră asta. De-a lungul ultimelor luni, șeful de la Kremlin a oferit tot felul de scuze ciudate pentru invazia sa în Ucraina. Ce a recunoscut liderul rus de această dată, vezi în rândurile de mai jos.

Vladimir Putin a spus adevărul. De ce a invadat Ucraina

De-a lungul declarațiilor făcute de Vladimir Putin despre invazia din Ucraina, în diferite momente, el a dat vina declanșării războiului pe mai multe chestii, începând cu expansiunea NATO, despe naziști..etc, făcând totodată afirmații complet nefondate despre comploturile occidentale de a invada Rusia și schemele ucrainene de a obține arme nucleare, scrie Atlantic Council.

Însă, realitatea se vede abia acum, aceasta fiind considerabil mai puțin elaborată și infinit mai înfricoșătoare. Astfel, Vladimir Putin a lansat cel mai mare conflict european de după al Doilea Război Mondial din simplul motiv că vrea să cucerească Ucraina, inspirat fiind de țarii de altădată. Astfel, Vladimir Putin își propune să-și zdrobească vecinul și să-l facă parte dintr-un nou Imperiu Rus.

Care este visul lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a detaliat visul lui imperial în timpul unui eveniment din 9 iunie desfășurat la Moscova pentru a marca 350 de ani de la nașterea țarului rus Petru cel Mare. Acolo, el a vorbit cu admirație despre realizările țarului Petru în timpul Marelui Război din Nord și a făcut paralele directe cu propriile sale politici de extindere contemporane.

Terenurile luate din Suedia în timpul Marelui Război al Nordului erau din punct de vedere istoric, rusești, iar Petru doar le returna proprietarilor lor de drept, a spus Vladimir Putin.

Vladimir Putin vrea înapoi pământul rusesc

„Aparent, acum este și responsabilitatea noastră să returnăm pământul (rusesc)”, a spus el făcând astfel o  referire clară la invazia în curs a Ucrainei.

Ultimele comentarii ale lui Vladimir Putin subliniază obiectivele lui imperiale în Ucraina și extind ani de declarații similare care deplâng căderea Imperiului Rus.

Vladimir Putin deplânge prăbușirea URSS

De asemenea, timp de mai bine de un deceniu, Vladimir Putin a pus sub semnul întrebării legitimitatea istorică a statului ucrainean și a insistat public că ucrainenii sunt cu adevărat un popor de ruși. Vladimir Putin a acuzat, în plus, în repetate rânduri, Ucraina că ocupă pământurile ancestrale rusești și i-a învinuit pe primii bolșevici pentru că au păcălit granița dintre republicile sovietice ruse și cele ucrainene.

 „Sunt încrezător că adevărata suveranitate a Ucrainei este posibilă numai în parteneriat cu Rusia. Căci suntem un singur popor”, a conchis Vladimir Putin.

Nu în ultimul rând, obsesia lui Vladimir Putin pentru Ucraina arată că îi pare rău de prăbușirea URSS.