Răsturnare de situație în Israel. Turiștii pot merge în vacanță chiar dacă nu au doza a treia

Răsturnare de situație în Israel. Turiștii pot merge în vacanță chiar dacă nu au doza a treia
Regulile sunt diferite pentru grupuri fata de turistii individuali

Israelul a fost prima țară care a ajuns la imunitatea colectivă, pentru că marea majoritate a populației s-a vaccinat.

Ce se întâmplă cu turiștii care vor să meargă în Israel

La scurt timp după asta, cazurile de covid-19 au început să crească alarmant. Acum, țara a luat o nouă decizie.

Hotărârea controversată se referă la faptul că Israelul va permite grupurilor de turiști străini să intre în țară fără a fi vaccinați cu a treia doză.

Turiștii străini vor putea veni în Israel chiar dacă a trecut mai mult de șase luni de la vaccinul cu a doua doză.

Cu toate acestea, ei vor trebuie să îndeplinească o serie de condiții, și anume să formeze un grup cuprins între 5 și 40 de persoane și să aibă permisiunea din partea Ministerului Turismului israelian.

Ei vor trebui fie vaccinați cu unul dintre vaccinurile recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății, în timpul călătoriei în Israel, grupul va trebui să formeze o capsulă închisă, cu restricții în zonele cu risc ridicat de infectare și să facă în prima săptămânii a șederii în Israel un test PCR sau antigen.

Ministrul israelian al sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că decizia este conformă cu politica Israelului de a trăi cu acest virus, dar și cu aplicarea unor măsuri de precauție.

De altfel, ministrul israelian al turismului a spus că economia și angajații din industria turistică au nevoie de turism.

Care sunt condițiile pentru cei care vor să vină singuri în Israel

Turiștii individuali pot intra din nou în Israel începând de luna acceasta, respectând mai multe condiții. Una dintre ele este ca până la terminarea vizitei în Israel să nu depășească termenul de 180 de zile de zile de la vaccinarea cu a doua doză, altfel e nevoie de doza booster.

Israelul aproape a închis granițele, de la începutul pandemiei și a limitat intrările în țară a străinilor. Doar câteva cazuri excepționale au fost cele care au putut intra în Israel în contextul pandemiei.

La câteva săptămâni după lansarea campaniei de vaccinare cu a treia doză, cazurile grave de covid în Israel s-au stabilizat. Conform datelor Ministerului Sănătății din Israel, în rândul celor vaccinați și cu doza booster rata cazurilor grave este în prezent de 4 la 100.000 de persoane, față de 35/100.00 pentru cei vaccinați cu două doze și 150/100.000 în rândul celor nevaccinați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI