Investigația în cazul accidentului tragic din apropierea Parcului Pantelimon, provocat de un adolescent fără permis, se complică. Proprietarul mașinii implicate și nepotul său, despre care se presupune că a primit autoturismul, sunt audiați de procurori.
Ancheta ar putea fi extinsă, după ce bărbatul și-ar fi schimbat declarația, susținând acum că vehiculul a fost luat din service de către cei doi tineri, fără acordul său. După accidentul în care un copil a fost ucis, iar sora lui a suferit răni grave, procurorii au dispus efectuarea mai multor expertize.
„Nu i-am dat mașina, i-am cerut șoferului să-mi repare toba, nu i-am dat-o băiatului acela. Mașina nici nu era în curtea mea. Am camere video în mașină, le-am arătat poliției,” a declarat proprietarul.
Bărbatul a explicat că a aflat ce s-a întâmplat abia de la poliție, deoarece el credea că mașina se afla la service pentru reparații. Inițial, a spus că a trimis nepotul său, care avea permis, să recupereze mașina, și că este șocat de faptul că acesta a lăsat vehiculul pe mâna adolescentului care a provocat accidentul.
„Am trimis mașina la service să mi se repare toba și l-am rugat pe nepotul meu să o ia de acolo, împreună cu băiețașul ăsta. Când am aflat ce s-a întâmplat, am rămas mut de uimire. A venit poliția și mi-a spus: ‘Aveți un Logan alb, sunteți proprietarul?’ Eram convins că mașina era la mecanic, așa că am declarat asta,” a explicat el.
Adolescentul care a cauzat moartea unui băiat de 9 ani și a lăsat-o pe sora acestuia, de 7 ani, cu o invaliditate, a cerut o pedeapsă mai ușoară, susținând că accidentul s-a produs din cauza unei denivelări de pe șosea.
Primele analize indică faptul că tânărul de 17 ani, care a lovit cu mașina cei doi copii la intrarea în Parcul Pantelimon, ar fi consumat substanțe psihoactive.
Conform antena3.ro, în sângele adolescentului au fost descoperite urme de azot și heliu, substanțe care ar fi afectat capacitatea sa de reacție în momentele critice. Cei doi tineri ar fi recunoscut că au inhalat aceste substanțe dintr-un balon înainte de accident.
În fața anchetatorilor, adolescentul a mărturisit că și-a pierdut cunoștința pentru câteva secunde în urma impactului, care a dus la decesul unui copil și la mutilarea altuia. Totuși, atât el, cât și pasagerul din mașină au fugit de la locul accidentului imediat după coliziune.
„Cele trei expertize sunt esențiale și relevante pentru caz, deoarece expertiza tehnică auto va stabili dinamica producerii accidentului, iar aceasta va fi coroborată cu alte probe. Cei doi tineri au declarat că, cu 24 de ore înainte de accident, au consumat substanțe dintr-un balon, care, din câte înțeleg, ar conține azot și heliu. Dacă aceste substanțe vor fi identificate, expertul va trebui să ne comunice dacă au efecte psihoactive, dacă sunt interzise și dacă ar putea provoca stări incompatibile cu conducerea unui autoturism,” se mai precizează în sursa citată.