05 oct. 2024 | 12:57

Se complică ancheta accidentului din Pantelimon. Ce a consumat adolescentul fără permis care a ucis un copil

News
Se complică ancheta accidentului din Pantelimon. Ce a consumat adolescentul fără permis care a ucis un copil
Se complică ancheta accidentului din Pantelimon. Ce a consumat adolescentul fără permis care a ucis un copil

Continuă ancheta în cazul accidentului de lângă parcul Pantelimon, de vara aceasta, în care un copil a murit pe loc și altul a fost grav rănit. Anchetatorii au stabilit că adolescentul fără permis care a provocat accidentul se afla sub influența unor substanțe interzise.

Autorul accidentului de lângă parcul Pantelimon era drogat

În luna iulie, un copil a murit și altul a fost grav rănit după ce un adolescent fără permis de conducere a intrat în plin cu mașina în ei, lângă parcul Pantelimon. Anchetatorii i-au prelevat atunci șoferului probe biologice, iar ancheta toxicologică a stabilit că tânărul consumase cannabis înainte de a provoca tragedia.

În urma rezultatelor analizelor, anchetatorii au schimbat încadrarea legală. Adolescentul fusese acuzat de ucidere din culpă, însă acum mai are încă un dosar penal, pentru conducere sub influența substanțelor interzise. Acum, adolescentul este acuzat de omor și vătămare corporală, pe lângă celelalte capete de acuzare pe care le are.

Potrivit anchetatorilor, adolescentul de 16 ani care nu avea permis de conducere, se afla într-un apel video și inhala gaz ilariant în momentul în care a provocat tragedia. Băiatul pe care l-a lovit cu mașina a murit pe loc, iar sora lui a fost grav rănită și a ajuns la spital, medicii fiind nevoiți să îi amputeze piciorul.

”În urma administrării mijloacelor de probă, la data de 29.08.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina inculpatului minor, în vârstă de 16 ani, din infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi părăsire a locului accidentului, în infracţiunile de omor, tentativă de omor, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi părăsire a locului accidentului”, anunța, în urmă cu o lună, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă.

Droguri, pe lângă gazul halucinogen

Până la rezultatul probelor toxicologice, minorul era acuzat de faptul că inhala un gaz care se folosește în anestezie, însă acum s-a descoperit că el consumase și droguri înainte de a se urca la volan. A condus mașina pe o distanță de 145 de metri, provocând accidentul mortal.

”Minorul nu deţinea permis de conducere, nu avea abilităţi necesare pentru manevrarea unui autoturism în condiţii de minimă siguranţă pentru pietonii care circulau, în condiţiile în care victimele minore se deplasau prin parcare pe partea stângă, în faţa inculpatului care avea o bună vizibilitate a acestora, nu era atent la drum fiind implicat într-un apel telefonic video, avea o mână ocupată cu un balon din care inhala protoxid de azot (gaz ilariant) şi se afla sub efectele acestuia – stare de euforie, ameţeală şi sedare uşoară.

A rezultat, aşadar, că inculpatul minor a fost indiferent faţă de consecinţele manipulării, în condiţiile arătate mai sus, a unui a unui autoturism, acceptând că acţiunile sale pot duce la decesul sau rănirea gravă a uneia sau mai multor persoane, conducând în modul arătat mai sus vehiculul într-o zi de duminică, într-o parcare situată în imediata apropiere intrării în parc, într-o zonă circulată de numeroşi pietoni. Astfel, deşi nu a urmărit producerea rezultatului, constând în uciderea unui minor şi rănirea gravă a altuia, inculpatul a acceptat aceste urmări, acţionând cu intenţie indirectă”, au mai precizat procurorii.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Drumul din România pe care nu trebuie să-l ratezi în octombrie 2024! Puțină lume îl vizitează, deși ascunde o comoară
Click.ro
Spionul care s-a întâlnit cu cel mai enigmatic lider al Coreei de Nord. A îndrăznit să îl refuze pe tatăl lui Kim Jong-un
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Emisiunea care a spulberat audiența. Televiziunea care a dat lovitura vineri
EVZ.ro
Cum arată Lambada la aproape trei săptămâni de când a născut. Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată de băiat pentru a doua oară / FOTO
Spynews
Vladimir Putin a primit verdictul. S-a anunțat prăbușirea Rusiei: „Intră instant în implozie”
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
Pregătiri intense de război extins în Orientul Mijlociu! Reuters: Khamenei afirmă că Iranul și aliații săi nu vor da înapoi în fața Israelului
Mediaflux
Când va naște fiica Ralucăi Moianu. Mara Ancuța și Virgil Boglea au anunțat la petrecerea de cununie civilă că vor avea un băiețel
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen Negoiță
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro