Răsturnare de situație cu voucherele de 100 de lei pentru vaccinați. Ce se întâmplă în 2022

Răsturnare de situație cu voucherele de 100 de lei pentru vaccinați. Ce se întâmplă în 2022
Ce trebuie sa stie romanii

Răsturnare de situație în ceea ce privește vouchere de 100 de lei pentru vaccinați.  Ce se întâmplă cu tichetele sociale începând cu 2022? Anul acesta, tichetele valorice de 100 de lei pentru românii care se vaccinează cu schema inițială împotriva covid vor fi acordate, asta deși Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, spunea că se ia în calcul să se renunțe la acest stimulent. 

Ce se întâmplă cu voucherele pentru vaccinați

Ei bine, în 2022, încă se acordă vouchere de 100 de lei celor care se vaccinează. Noutatea constă în faptul că nu vor mai fi emise pe hârtie, ci doar pe card, începând cu luna februarie. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea la finalul anului trecut că se gândește să nu mai prelungească acordarea tichetelor după 1 ianuarie 2022. 

„Am avut discuții cu reprezentanții medicilor de familie privind măsurile care trebuie luate urgent în această perioadă pentru creșterea acoperirii vaccinale și testării, evaluării și tratamentului pacientilor COVID în ambulator.

A fost o discuție care s-a referit la necesitatea plății restanțelor pentru serviciile de vaccinare către medicii de familie și despre scăderea interesului pentru vaccinare, în ciuda acordării voucherelor de 100 de lei.

Probabil trebuie căutate alte soluții care să impulsioneze vaccinarea, dacă stimulentele financiare nu mai produc efecte.

Discuția a fost informală și nu a presupus luarea unor decizii”, declara în luna decembrie ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Cine beneficiază de 100 de lei

După aceste declarații, printre medicii de familie s-a stârnit o confuzie, pentru că mulți au fost întrebați de pacienți dacă vouchere se mai acordă și anul acesta.

Medicii nu au știut ce să răspundă, mai ales având în vedere că de multe ori acestea întârziau, iar oamenii veneau după tichete la ceva timp.

De vouchere beneficiază toți cei care se vaccinează cu schema completă, adică două doze Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca sau o doză din vaccinul Johnson&Johnson.