05 apr. 2024 | 14:47

Răsturnare de situație cu Ucraina în NATO. SUA a făcut anunțul șoc

News
Răsturnare de situație cu Ucraina în NATO. SUA a făcut anunțul șoc
„Am reafirmat că viitorul Ucrainei este în NATO”

În timp ce de la Moscova, purtătorul de cuvânt al lui Putin declară că există un iminent război între NATO și Rusia, Secretarul de stat Anthony Blinken anunță o răsturnare de situație cu Ucraina în NATO, inclusiv creșterea sprijinului SUA în efortul ucrainean de război.

Anthony Blinken anunță o răsturnare de situație cu Ucraina în NATO

Pe 4 aprilie s-au împinit 75 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice, iar evenimentul avea să fie punctat prin discursurile celor mai importanți lideri ai NATO, printre care și Secretarul de stat american, Anthony Blinken.

În prezent, Alianța NATO are 32 de membri, prin acceptarea Finlandei și a Suediei, iar în opinia lui Blinken „Alianța a continuat să se adapteze, să facă față provocărilor, să facă față amenințărilor pe măsură ce acestea au apărut”.

„Am discutat despre rezultate concrete pentru viitorul Summit de la Washington din iulie, inclusiv despre creșterea sprijinului nostru pentru Ucraina, consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO, în special prin stimularea bazelor noastre industriale de apărare de pe ambele părți ale Atlanticului, și aprofundarea cooperării cu partenerii, inclusiv din zona Indo-Pacific.

De asemenea, am organizat cel de-al doilea Consiliu NATO-Ucraina. Am reafirmat că viitorul Ucrainei este în NATO. Obiectivul nostru este acum de a crea o punte către aderarea deplină a Ucrainei, oferind sprijin suplimentar și o cooperare sporită, pe măsură ce Ucraina realizează reformele necesare pentru a adera la Alianță.”, a declarat Anthony Blinken la evenimentul de ieri de la Bruxelles.

Rasturnare de situatie cu Ucraina in NATO. SUA a facut anunțul șoc

Rusia amenință din nou cu un conflict direct cu NATO

Recentele declarații venite de la Bruxelles, precum și cele ale președintelui francez, îl determinau pe Vladimir Putin să readucă în discuție poziția Rusie în raport cu mișcările NATO, mai ales cele despre care vorbea ieri Secretarul de stat american.

„De fapt, relațiile au alunecat acum până la nivelul de confruntare directă. NATO a fost deja implicată în conflictul din jurul Ucrainei (și) continuă să se îndrepte spre granițele noastre și să își extindă infrastructura militară spre granițele noastre”, declara purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Kremlinului reitera ideea că relațiile dintre Rusia și NATO sunt „la nivelul de confruntare directă”.

Noi ajutoare militare pentru Ucraina, din SUA

Miercuri, cel mai înalt diplomat american a purtat discuții cu secretarul general, Jens Stoltenberg, cu privire la modul în care poate fi consolidat sprijinul militar pe termen lung al alianței pentru Ucraina, iar miniștrii de externe ai NATO s-au întâlnit la Bruxelles pentru a discuta o propunere de creare a unui fond pe cinci ani, în valoare totală de aproximativ 108 miliarde de dolari, pentru a sprijini armata ucraineană, la ultima adunarea Parlamentară NATO.

Rasturnare de situatie cu Ucraina in NATO. SUA a facut anunțul șoc

Conform presei de peste ocean, președintele Joe Biden a făcut apel la Camera Reprezentanților a SUA, condusă de republicani, să aprobe pachetul de ajutor militar și financiar, republicanii amânând luni de zile luarea unor măsuri în acest sens, dând prioritate problemelor interne.

Planul, prezentat de Secretarul general NATO, include implicarea mai directă a NATO în coordonarea asistenței militare oferite de țările membre, un rol care a fost îndeplinit de o coaliție condusă de SUA, formată din peste 50 de țări, iar o decizie finală cu privire la această propunere ar urma să fie luată abia la summitul NATO din iulie, necesitând un consens între cei 32 de membri ai săi.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care i-a mărit averea
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Capital.ro
De la fotbalist cunoscut, la expert în domeniul financiar: "Am fost printre primii jucători care s-au transferat în Spania!"
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro