NATO, atac fără precedent la adresa Rusiei. Planurile alianței împotriva lui Vladimir Putin au fost dezvăluite

NATO, atac fără precedent la adresa Rusiei. Planurile alianței împotriva lui Vladimir Putin au fost dezvăluite
Șeful NATO și Vladimir Putin

Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, prin intermediul unui discurs public, că Rusia va folosi toate mijloacele disponibile pentru a apăra poporul, acuzând Occidentul de șantaj nuclear. Mai mult, începând de astăzi, Vladimir Putin a organizat referendumuri în patru regiuni din Ucraina, prin care dorește alipirea acestora la Rusia.

NATO condamnă dur planurile lui Vladimir Putin în Ucraina

Țările membre NATO au încecat pe toată perioada celor șase luni de război să aplaneze conflictele izbucnite de Rusia, tocmai pentru a nu-i cauza și mai multă frustrare lui Vladimir Putin, care a amenințat încă de la invadarea Ucrainei cu un război nuclear.

Cu toate acestea, ultimul discurs al dictatorului de la Kremlin a atins tensiuni inimaginabile pe scena NATO, generând astfel un plan de acțiune public împotriva Rusiei.

Joi seară, Alianţa Nord-Atlantică a condamnat în termeni duri amenințările nucleare iresponsabile ale Rusiei, cât și referendumurile organizate în regiunile din sud-estul Ucrainei, cu scopul de a le anexa la Rusia, așa cum s-a întâmplat și cu Peninsula Crimeea în 2014.

Reprezentanții NATO au anunțat că nu vor recunoaște sub nicio formă aceste acțiuni agresive ale Rusiei de ocupare ilegală a unor teritorii care nu le aparțin.

„Condamnăm în cei mai puternici termeni planul de organizare a aşa-numitelor «referendumuri» pentru unirea cu Federaţia Rusă în regiuni ucrainene controlate parţial de armata rusă. (…)

După cum a reafirmat Adunarea Generală ONU în rezoluţia denumită «Agresiune împotriva Ucrainei», adoptată pe 2 martie 2022, nicio anexare de teritoriu prin ameninţări sau utilizarea forţei nu va fi recunoscută ca legală”, a transmis NATO.

„Aceste teritorii sunt ale Ucrainei”

În continuare, membrii Alianței Nord-Atlantice au făcut apel la aliați, privind nerecunoașterea acestor teritprii anexate ilegal de Rusia. În ciuda faptului că aceste declarații îl vor înfuria pe liderul rus, NATO nu s-a mai ascuns să solicite public aceste acțiuni împotriva Rusiei, atât de necesare.

„Aliaţii nu au recunoscut şi nu vor recunoaşte niciodată anexarea ilegală şi nelegitimă a Crimeei. Farsele de referendumuri în regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson nu au nicio legitimitate şi vor fi încălcări evidente ale Cartei ONU.

Aliaţii din cadrul NATO nu vor recunoaşte anexarea ilegală şi nelegitimă a acestor regiuni. Aceste teritorii sunt ale Ucrainei. Le cerem tuturor statelor să respingă încercările evidente de a cuceri teritorii”, a anunțat Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Reprezentanții NATO au acuzat oficial Rusia pentru războiul din Ucraina, susținând că această țară este singura responsabilă pentru toate dramele trăite de poporul ucrainean de pe urma acestui conflict, dar și de restul lumii.

„Aceste decizii ruse, inclusiv mobilizarea parţială, constituie o nouă escaladare a războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei. Continuăm să respingem retorica nucleară iresponsabilă a Rusiei. La final, NATO a solicitat retragerea de urgență a armatei ruse de pe teritoriul Ucrainei, cât și încetarea războiului.

Rusia poartă întreaga responsabilitate pentru război, pentru suferinţele imense pe care agresiunea sa le aduce asupra poporului ucrainean, precum şi pentru costurile războiului, inclusiv pentru cetăţenii ruşi mobilizaţi acum. Oprirea conflictului depinde de Rusia. Rusia trebuie să înceteze imediat acest război şi să se retragă din Ucraina”, precizează NATO.