Răsturnare de situație cu Simona Halep. Anunțul oficial despre turneul unde trebuia să joace

Răsturnare de situație cu Simona Halep. Anunțul oficial despre turneul unde trebuia să joace
În urmă cu o săptămână, fosta număr 1 mondial, Simona Halep, își confirma prezența la turneul demonstrativ de tenis de la Johannesburg.

În urmă cu o săptămână, fosta număr 1 mondial, Simona Halep, își confirma prezența la turneul demonstrativ de tenis de la Johannesburg. Turneul ar trebui să se desfășoare între 18 și 19 decembrie. Spunem ar trebui, pentru că s-ar putea ca organizatorii să anuleze evenimentul ca urmare a depistării unei noi tulpine de coronavirus, mult mai virulente, Omicron.

Turneul de la Johannesburg ar putea fi anulat

La începutul săptămânii trecute, organizatorii turneului de tenis demonstrativ din Africa de Sud trimiteau invitațiile celor mai bune jucătoare de tenis din clasamentul WTA

În lista jucătoarelor așteptate în capitala sud-africană era și Simona Halep. Tot atunci românca și confirma prezența la Johannesburg, în Africa de Sud, în perioada 18-19 decembrie.

Ar fi trebuit să joace, lături de alți doi foști lideri mondiali, Venus Williams și Martina Hingis, ambele în vârstă de 41 de ani, care au câștigat împreună 12 titluri de Grand Slam.

Turneul demonstrativ se numește „Africa Cares” și are ca scop promovarea tenisului în Africa de Sud și combaterea violenței împotriva femeilor.

„Este oficial. Sunt încântată să anunț că voi participa la turneul „Africa Cares” din Johannesburg, Africa de Sud, în perioada 18-19 decembrie.

Evenimentul folosește tenisul ca mijloc de a susține lupta împotriva violenței de gen.”, a scris Simona Halep pe Facebook.

Tulpina Omicron dă peste cap planurile

Dar, în lumina ultimelor informații despre noua tulpină Omicron, lucrurile s-ar putea schimba. Noua mutație, care este potențial mai transmisibilă, a fost descoperită pentru prima dată în Africa de Sud.

De atunci a fost detectată în Australia, Regatul Unit, Germania, Israel, Italia, Republica Cehă și Hong Kong. Israelul interzice tuturor străinilor să intre în țară ca răspuns la temerile legate de Omicron, au anunțat sâmbătă autoritățile.

Există șapte cazuri suspecte de această variantă în Israel. Un alt caz a fost confirmat la o persoană care se întorcea din Malawi, a anunțat Ministerul Sănătății din această țară.

Simona Halep nu mai merge în Africa de Sud

În această după-masă, ca urmare a acestor noi informații, precum și datorită implementării de noi restricții dure de călătorie, Simona Halep a decis să-și anuleze plecarea spre Johannesburg, unde trebuia să joace în cadrul turneului demonstrativ „Africa Cares”. Anunțul l-a făcut, aflată fiind la Cluj Napoca în acest final de săptămână, conform GSP.

„Am anulat, nu mai merg. Nu știu dacă evenimentul s-a anulat, nu vreau să vorbesc tâmpenii. Eu nu mai merg, pentru că mi-e teamă. Nu vreau să risc nimic”, a spus Simona Halep, potrivit GSP.

În acelai timp, sportiva română a confirmat prezența în lotul României pentru Cupa Federației de anul viitor, când vor întâlni Polonia.

„Sută la sută joc, chiar am spus înainte ca domnul Dobre (n.r. – antrenorul ei) să fie căpitan că voi juca. Îmi doresc tare mult să câştigăm, am avut noroc că ne-am calificat direct pentru baraj.

Eu sper şi cred cu tărie că avem şanse să ne calificăm la turneul final”.

Sezonul 2021 pentru Simona Halep a fost îngreunat de accidentări. Ea a fost nevoită să rateze Roland Garros și Wimbledon din cauza unei accidentări la gambă.

Revenirea ei a fost destul de decentă. A ajuns în finala Translyvania Open, deși în ultimul ei eveniment al anului, laLinz Open, a fost nevoită să se retragă în semifinale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI