06 ian. 2023 | 07:11

Răspunsul lui Volodimir Zelenski după apelul lui Vladimir Putin cu privire la încetarea focului în Ucraina pentru 36 de ore. Ce îi transmite liderului de la Kremlin

News
Răspunsul lui Volodimir Zelenski după apelul lui Vladimir Putin cu privire la încetarea focului în Ucraina pentru 36 de ore. Ce îi transmite liderului de la Kremlin
Volodimir Zelenski, nervos în biroul său

Volodimir Zelenski a avut prima reacție după ce Vladimir Putin a ordonat încetarea focului pentru 36 de ore în regiunile ocupate din Ucraina, astfel că liderul ucrainean nu se lasă impresionat deloc de decizia omologului său rus. Mai mult, Zelenski a susține că acest ordin reprezintă o nouă strategie ca Rusia să câștige timp în favoarea ei.

Motivul invocat de Vladimir Putin pentru ordonarea încetării focului

Vladimir Putin a solicitat încetarea focului în regiunile ocupate din Ucraina, începând cu 6 ianuarie, ora 12:00, până pe 7 ianuarie, ora 24:00. Motivul invocat de președintele rus în cadrul unui comunicat oficial publicat pe site-ul Kremlinului este strâns legat de apelul făcut de Patriarhul Kirill al Rusiei, care a solicitat un armistițiu cu ocazia Craciunul ortodox de rit vechi.
Astfel, liderul rus i-a solicitat ministrului Apărării să înceteze focul, apelul fiind valabil și pentru Ucraina.

”Ținând cont de apelul Înalt Preasfințitului Patriarh Kirill, îi dau instrucțiuni ministrului apărării al Federației Ruse să introducă de la 6 ianuarie 2023 la ora 12:00 până la 7 ianuarie 2023, ora 24:00, o încetare a focului pe întreaga linie de contact dintre partidele din Ucraina.

Având în vedere faptul că în zonele de luptă trăiesc un număr mare de cetățeni care împărtășesc Ortodoxia, facem apel la partea ucraineană să declare încetarea focului și să le ofere posibilitatea de a participa la slujbe în Ajunul Crăciunului, precum și în Ziua Nașterii Domnului Hristos.”, a transmis Putin în comunicatul Kremlinului.

Răspunsul lui Volodimir Zelenski la apelul lui Vladimir Putin

În cursul nopții de joi, Volodimir Zelenski a transmis un mesaj, drept răspuns la apelul făcut de Vladimir Putin. Acesta a transmis că solicitarea lui Vladimir Putin nu este una pacifistă, ci una strict militară, care are scopul de a opri avansul armatei ucrainene în Donbas.

Mai mult, liderul ucrainean susține că inițiativa „pașnică” a lui Putin urmărește, de asemenea, aducerea mai aproape de țintă a muniției și a echipamentelor.
În final, Volodimir Zelenski a concluzionat că, Rusia, ca întotdeauna, dorește să folosească o strategie diferită pentru a face o mișcare vizibilă pe teren, care într-un final va avea ca rezultat mai multe victime.

„Acum vor să folosească Crăciunul ca acoperire pentru a opri măcar pe scurt avansul băieților noștri în Donbas și pentru a aduce echipament, muniție și oameni mobilizați mai aproape de pozițiile noastre.

Ce va realiza acest lucru? Doar încă o creștere a numărului de victime. Toată lumea din lume știe cum Kremlinul folosește pauzele în război pentru a continua războiul cu o vigoare reînnoită. Și pentru a pune capăt războiului mai repede, are nevoie de cu totul altceva”, a spus Zelenski.

Liderul ucrainean a preconizat și când se va încheia războiul. Acesta a transmis un mesaj către soldații lui Putin, cărora le-a dat asigurări că răzzboiul din Ucraina se va termina, atunci când ei vor avea curajul să fugă și să își înfrunte teama resimțită față de Putin.

„Avem nevoie de cetățenii Rusiei să-și găsească curajul să se elibereze de frica lor rușinoasă de un bărbat din Kremlin timp de cel puțin 36 de ore în timpul Crăciunului. Frica ta de el îți distruge țara, care este deja în adânc… dar nu într-un buncăr”, a adăugat Zelenski.

 

 

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei lui
Unica.ro
Revenire de senzație în TV. Dan Diaconescu reînvie OTV-ul
EVZ.ro
Tristan Tate și-a preluat mașinile confiscate de DIICOT! Cum arată 4 milioane de euro returnate
Spynews
Cutremur în tenis! Simona Halep a anunțat chiar azi, 2 octombrie
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Mediaflux
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro