Gafă a Ecaterinei Andronescu, în răspunsul trimis elevilor care i-au cerut subiectele la Evaluarea Națională – VIDEO

Gafă a Ecaterinei Andronescu, în răspunsul trimis elevilor care i-au cerut subiectele la Evaluarea Națională - VIDEO

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, le-a răspuns elevilor care i-au cerut subiectele la Evaluarea Națională. Reacția sa vine după ce câțiva absolvenți ai ciclului gimnazial i-au trimis mesaje în care i-au cerut să le divulge subiectele care „vor pica”.

Ecaterina Andronescu le-a răspuns elevilor care i-au cerut subiectele de la Evaluarea Națională. Ministrul Educației a postat, marți noapte, un clip pe Facebook în care a avut un mesaj pentru cei care ar fi vrut să știe chiar de la ministrul Educației subiectele la Evaluarea Națională.

Ministrul a remarcat, între altele, inclusiv greșelile ortografice din mesaje. Chiar dacă însăși Ecaterina Andronescu a făcut o greșeală în răspunsul oferit.

Ecaterina Andronescu propunere Educatie
FOTO Wikimedia Commons

Ce le-a răspuns Ecaterina Andronescu elevilor care i-au cerut subiectele de la Evaluarea Națională

Răspunsul ministrului Educației a fost extrem de tranșant. Ecaterina Andronescu le-a spus elevilor să nu îi mai ceară astfel de lucruri pentru că nu are cum să-i ajute.

A spus că nu a divulgat niciodată subiectele și nici nu o va face. Dar…a făcut o greșeală de exprimare.

”Dragii mei absovenţi de gimnaziu, sper că aţi avut o zi uşoară, o zi în care aţi dat primul examen din viaţa voastră la o disciplină importantă pentru fiecare dintre noi, limba şi literatura română. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis să arătaţi că ştiţi carte şi, de asemenea, că puteţi să fiţi creativi cu ceea ce aţi învăţat. (…) Foarte mulţi dintre voi mi-aţi trimis mesaje şi în aceste mesaje mi-aţi cerut să vă spun subiectele. Nu mai îmi scrieţi mesaje cu această cerinţă, pentru că fără îndoială nu am cum să fac lucrul acesta şi nici nu-l voi face niciodată. În acelaşi timp, când scrieţi mesaje, fiţi atenţi să nu mai faceţi greşeli de ortografie, pentru că asta mă supără şi supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voştri de limba şi literatura română”
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației

Prima probă scrisă a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a – proba de Limba şi literatura română a avut loc marți, iar următoarea probă, cea la Matematică, are loc joi, 20 iunie.