Educație la mila Domnului: mesajul Patriarhului Daniel pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Educație la mila Domnului: mesajul Patriarhului Daniel pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul

E o perioadă de teste și examene pentru elevii care susțin Evaluarea Națională, dar și Bacalaureatul. Ei au intrat în febra examenelor, iar emoțiile pe care le încearcă în această perioadă nu au fost trecute cu vederea nici de Patriarhul Daniel, șeful Bisericii Ortodoxe din România.

Elevii care au absolvit învățământul gimnazial susțin în această perioadă Evaluarea Națională, iar cei care visează să urmeze o facultate se află în febra examenului de Bacalaureat. Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de susținere pentru cei care susțin examene în această perioadă.

Preoții din toară țara sunt sfătuiți de capul Bisericii Ortodoxe din România să fie alături de elevi în această perioadă.

Mesajul Patriarhului Daniel pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Patriarhul Daniel a transmis, miercuri, un mesaj pentru elevii care susţin, în această perioadă, examene la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Șeful BOR e de părere că aceste probe trebuie văzute drept prilej de confirmare a eforturilor depuse de elevi în ultimii ani de şcoală.

Vor aduce o confirmare a muncii, crede Patriarhul Daniel.

„Iubiţi copii şi tineri, Biserica şi Şcoala vă sunt mereu alături pe drumul pregătirii voastre intelectuale şi spirituale, o cale a frumoasei formări pentru viaţă, spre a deveni o lumină în societate şi o bucurie pentru ţară. Examenele trebuie înţelese ca prilejuri de confirmare a eforturilor făcute de voi cu speranţa împlinirii proiectelor personale, dar şi a evaluării gradului de îmbogăţire culturală la care aţi ajuns în urma acestor eforturi. Examenele vă vor aduce o confirmare a muncii voastre din ultimii ani şcolari şi vor fi prilej de bucurie pe care o veţi împărtăşi împreună cu dascălii şi părinţii voştri. Iubirea lui Hristos Cel înviat să vă aducă în suflet pace, bucurie şi mult ajutor! Îi îndemnăm pe toţi preoţii ca, mai ales în perioada solicitantă a examenelor, să vă fie alături prin rugăciune, încurajare şi orice alt sprijin folositor. Cu părintească dragoste şi binecuvântare, Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”
Mesajul Patriarhului Daniel

Probele pentru Evaluarea Națională au loc în perioada 18-21 iunie, iar din luna iulie Bacalaureatul continuă cu probele scrise.