Rase de câini interzise în Europa – ce animale nu au primit ”pașaport” UE

Rase de câini interzise în Europa – ce animale nu au primit ”pașaport” UE
Rase de câini interzise

Fiecare stat din Europa are o legislație specifică în ceea ce reprezintă animalele de companie, în special câinii. Anumite rase de câini sunt interzise în unele țări deoarece sunt considerate prea periculoase pentru a fi în preajma oamenilor. O rasă poate fi total interzisă într-o țară, iar în alta poate fi inclusă doar pe lista raselor periculoase.

Legislația privind interzicerea raselor de câini

Legislația ce stabilește lista raselor ce sunt interzise în anumite țări este mereu schimbată. Deciziile și măsurile privind interzicerea lor sunt stabilitate cu mare grijă. Se analizează cazurile de atac asupra oamenilor din partea raselor de câini ce sunt considerate mai agresive, iar de aici lista se poate schimba, în funcție de aceste statistici. Din această cauză, anumite rase sunt interzise în mai multe state. Pe primul loc se află rasa Pitt Bull, considerată una dintre cele mai periculoase. Dar ce rase mai sunt interzise și în ce țări?

Rase de câini interzise în Germania

  • American Staffordshire sau amstafful

Această rasă își are originile din, ați ghicit și după nume, Statele Unite ale Americii. Este o rasă de câini de talie medie. Părul lor este scurt și neted. Raport la dimensiunile sale, este un câini bine construit, agil și musculos. Masculii pot avea în jur de 45 – 50 cm până la greabăn, iar femelele între 40 și 45 cm. Greutatea poate varia în funcție de cum este hrănit, dar de regulă au între 20 și 30 kg.

  • Bull Terrier

Această rasă este de talie medie, corpul lor este scund dar musculos. Exemplare de genul au fost folosite în luptele cu taurii în secolul XIX. Înălțimea lor este asemănătoare cu cea a Amstaff-ului, iar greutatea la fel. Educat și dresat corespunzător, Bull Terrier-ul devine un câine prietenos și foarte protectiv.

Rase de câini interzise în Marea Britanie

  • Tosa Inu

Tosa Inu mai este denumit și Mastiff Japonez. Este o rasă de câini ce provine din Japonia și este considerată destul de rară. La început a fost folosit ca și câine de luptă. În prezent, este folosit pentru astfel de lupte, legal, în Japonia. Este mai mare decât un Pitbull, poate ajunge până la 90 de kilograme și pot avea până la 82 cm. În Japonia sunt comparați ca fiind echivalentul unui luptător de Sumo.

  • Mastiff argentinian

Mastiff-ul argentinian își are originile în Cordoba și este considerată o rasă de câini de luptă. Rasa a fost dezvoltată de către amatorii de lupte de câini din același oraș. Câinele a fost obținut din exemplare de Bull Terrier venite din SUA. Ei sunt renumiți ca fiind foarte agresivi și greu de stăpânit. Dacă nu erau folosiți pentru lupte, oamenii îi luau la vânătoare de mistreți. Ajunge la aproximativ 70 cm și 45 kg.

Rase de câini interzise în România

  • Boerboel

Această rasă a fost interzisă în România în anul 2002. Este un câine mare, bine construit, musculos și viguros. Are un cap scurt, lat și musculos. Botul este negru iar nările sunt largi și depărtate. Dacă este bine dresat, poate fi un câine foarte atent și jucăuș cu cei din jur. Înțelege repede și se adaptează ușor. Poate ajunge la 70 cm înălțime și 80 kg.

  • Bandog

Sunt câini foarte puternici și masivi. Pot avea până la 80 cm și 70 kg ca și masculi. Femele au în jur de 50 kg. Au mușchi bine dezvoltați, un stern larg și un corp puternic. De cele mai multe ori, Bandog-ul este folosit ca și câine de pază, fiind foarte protector.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI