Rareș Bogdan nu pariază pe Campionatul Mondial de fotbal cum pariază pe România că va intra în Spațiul Schenghen

Rareș Bogdan nu pariază pe Campionatul Mondial de fotbal cum pariază pe România că va intra în Spațiul Schenghen
Rareș Bogdan și soția sa

Rareș Bogdan a dezbătut recent șansele României de aderare la Spațiul Schengen, comparându-le cu meciurile din Campionatul Mondial de Fotbal. Surprinzător sau nu, au existat multe surprize în acest an în Qatar, iar rezultatele nu sunt așa ar fi fost prevăzute de specialiști și microbiști. Ei bine, cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen, prim-vicepreşedintele PNL are speranțe mai mari de reușită.

România, la un pas de a adera la Spațiul Schengen?

România se confruntă cu obiecțiile a trei țări, respectiv, Olanda, Austria și Suedia, însă ritmul și modul în care evoluează negocierile par să fie favorabile pentru țara noastră.

Recent, Comisia Europeană a recomandat ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) de monitorizare a sistemului judiciar instituit încă din 2007, astfel încât acesta poate fi înlocuit cu mecanismul privind statul de drept. Mai mult, instituția europeană a transmis că înainte de decizia finală va ține cont de observațiile Consiliului, precum și de cele ale Parlamentului European.

Surse din Guvern susțin că raportul realizat după cea de-a doua misiune de evaluare solicitată de Olanda este „foarte pozitiv”, în timp ce negocierile cu Austria și Suedia decurg bine, astfel că există speranțe în sensul acceptării aderării României la Spațiul Schengen.

Rareș Bogdan, declarații optimiste privind reușitele României

În cursul serii de marți, Rareș Bogdan a vorbit despre situația actuală a negocierilor cu țările care au ridicat obiecții privind aderareaa României la Spațiul Schengen. Politicianul este aproape sigur că, atât el, cât și oficialii României vor reuși să ducă România pe culmile succesului.

„După cum aţi văzut, alarma cu Suedia a fost una care a fost doar o alarmă. Suedia susţine prezenţa României în Spaţiul Schengen. De asemenea, Lucas Mandl şi Othmar Karas, ambii membri ai aceluiaşi partid OVP, membri PPE, lideri ai europarlamentarilor din Austria, îl critică pe ministrul lor de Interne şi trebuie ştiut că ministrul de Interne austriac are alegeri în 23 ianuarie, în Austria Inferioară, acolo unde partidul său se află pe locul 3 pentru prima dată în ultimii 60 de ani.

Deci a fost o declaraţie politică. Sunt convins că Lucian Bode şi toţi colegii mei, de la Bogdan Aurescu la preşedintele Iohannis şi la premierul Ciucă, împreună cu noi, vom reuşi să-i convingem atât pe cei din Austria, cât şi pe cei din Olanda că România este pregătită”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan, la Digi24.

Rares Bogdan se încrede mai mult în șansele României de aderare la Schengen decât în Campionatul Mondial de Fotbal

Prim-vicepreşedintele PNL a fost întrebat dacă pariază pe votul care ar asigura intrarea României în Schengen la începutul lunii decembrie, iar acesta a răspuns că își pune toate bazele pe succesul României în acest sens, chiar mai mult decât ar face-o pentru orice meci de fotbal din cadrul Campionatului Mondial care se desfășoară în această perioadă.

Cu toate că nu există o certitudine în acest sens, România are cele mai multe șanse de până acum să marcheze acest moment important pentru dezvoltarea țării.

“Dacă ar fi să pariez, aş paria cu mult mai multă încredere în victoria României şi intrarea în Spaţiul Schengen decât în orice meci de fotbal de la Mondialele acestea, unde nu aş avea încredere.

Nu există certitudinea sută la sută, dar şansele României de a accede în Spaţiul Schengen sunt mai mari decât oricând, mai ales după ce astăzi Comisia a anunţat ridicarea MCV pentru România”, a completat liderul liberal.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe