Acuzații dure după crimele de la spitalul din Săpoca. Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control

Acuzații dure după crimele de la spitalul din Săpoca. Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control
Acuzații dure după crimele de la spitalul din Săpoca

Patru persoane au murit și alte 9 au fost rănite, după ce un bărbat de 38 de ani a atacat pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Membrii sindicatului Sanitas Săpoca fac acuzații dure referitoare la condițiile în care se lucrează în spital și susțin că au alertat autoritățile în mai multe rânduri cu privire la lipsa de personal din unitate.

Acuzații dure după crimele de la spitalul din Săpoca

„Conducerea sindicatului Sanitas Sapoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care și-au pierdut viata pacienții din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicala prioritara pentru noi a fost continua pentru deblocarea posturilor, deoarece numararul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății și nimeni nu a luat nicio măsură”, scrie pe pagina de Facebook a Sindicatului Sanitas Săpoca.

Membrii sindicatului se plâng că în week-end se află în spital doar o asistentă, un instructor și o infirmieră, care trebuie să supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice.

„Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare data în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului și memoriile către minister. A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti. De asemeni, sporul de periculozitate de 75% pe care l- am avut ni s-a diminuat la 50%,motivand ca nu sunt bani. Sindicatul a acționat în instanta spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucram și speram ca cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră cât și a pacientilor”, precizează sursa citată.

Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, după ce un pacient de 38 de ani a atacat cu un stativ de perfuzii bolnavii internați în unitatea spitalicească. În urma atacului, 4 persoane au fost ucise, iar alte 9 au fost rănite.