Raport Car Vertical pentru mașinile furate. Ce arată când autoturismele sunt furate, de fapt

Raport Car Vertical pentru mașinile furate. Ce arată când autoturismele sunt furate, de fapt
Raport Car Vertical pentru masinile furate

Atunci când cumperi o mașină la mâna a doua, este foarte important să verifici proveniența acelui autoturism. Majoritatea românilor speră ca automobilele lor să nu fi fost furate anterior, de aceea apelează la anumite servicii cu ajutorul cărora pot verifica vehiculul. Ce presupune, mai exact, raportul Car Vertical și cum ar arăta acesta pentru o mașină furată.

Cum îți dai seama dacă mașina pe care ai cumpărat-o a fost furată

În ultima perioadă, foarte mulți români și-au cumpărat mașini second hand din străinătate, însă sunt îngrijiorați de faptul că anumite automobile ar fi putut fi furate, înainte de a ajunge în posesia actualilor proprietari.

Desigur, pentru a evita probleme de natură legală și ca totul să fie în regulă și în conformitate cu legea, conducătorii auto verifică mașinile. Acum, șoferii pot face acest lucru online, cu ajutorul raportului Car Vertical.

Un raport Car Vertical este extrem de util și eficient. Acesta îți oferă o serie completă de informații utile legate de autoturismul pe care abia l-ai achiziționat. Ce presupune, mai exact, acesta:

  • istoricul de service al mașinii;
  • dacă automobilul a fost furată;
  • fotografii din istoricul vehiculului (dacă acestea există);
  • ce defecțiuni sunt raportate frecvent la modelul de mașină pentru care faci verificarea;
  • raportul de daune ascunse la mașinii;
  • dacă autoturismul a avut mai mulți proprietari;
  • dacă kilometrajul mașinii a fost modificat în vreun fel;

Pașii pe care trebuie să-i urmezi în aplicația Car Vertical, pentru a afla detalii despre mașina ta

Toți conducătorii de automobile știu cât de importantă este o verificare la mașina second hand pe care o cumperi. Deși programul nu-ți poate garanta că va oferi absolut toate informațiile pentru toate tipurile de mașină, iată cum trebuie să procedezi pentru a afla tot ce ai nevoie.

În primul rând, trebuie să introduci seria de caroserie, iar aplicația Car Vertical te va informa dacă s-au găsit sau nu informații cu privire la proveniența mașinii și dacă aceasta a fost sau nu furată. În cazul în care cea mai mare temere ți se adeverește, raportul Car Vertical îți va afișa un mesaj potrivit căruia mașina a fost declarată furată.

În ultimii ani, aplicațiile ce întocmesc rapoarte de verificare a istoricului mașinilor au ajutat piața auto în descoperirea fraudelor și intimidarea vânzătorilor care modifică kilometrajul autoturismelor pe care le pun la vânzare.

Sfatul specialiștilor este ca, înainte de a-l cumpăra, să te interesezi de istoricul mașinii second hand pe care ți-o dorești, pentru a negocia un preț mai bun. În cazul în care mașina nu îți satisface așteptările auto, cel mai bine ar fi să renunți la ofertă și să cauți alt model mai bun. Nu uita că prețul unui raport pe Car Vertical este mult mai mic decât suma pe care ai plăti-o pentru posibile reparații la service.