Raluca Turcan, despre majorarea punctului de pensie. Cum a distrus planurile PSD

Raluca Turcan, despre majorarea punctului de pensie

Raluca Turcan atacă din nou Partidul Social Democrat! Aceasta susține că formațiunea a folosit doar ca momeală electorală majorarea punctului de pensie. Ce spune vicepreședintele despre bugetul pe anul 2020 și ce trebuie să știe vârstânicii despre pensii?

Raluca Turcan, atac la PSD: Ce spune despre majorarea punctului de pensie?

Raluca Turcan aduce acuze grave la adresa Partidului Social Democrat, susținând că s-a folosit de majorarea punctului de pensie ca momeală în perioada electorală. Vicepreședintele a spus că în momentul de față bugetul pentru anul curent poate susține majorarea pensiilor. Mai mult decât atât, Turcan subliniează și că „politica de majorare a pensiilor trebuie să fie una predictibilă.” Vicepremierul acuză că formațiunea menționată s-a folosit de majorarea în cauză drept momeală, aceasta trebuind să se facă încă de la începutul lui 2020, raportat la inflație și venitul mediu brut, susținând și că Partidul Național Liberal încearcă să reducă diferențele mari dintre pensiile românilor. Mai mult decât atât, se dorește calcularea pensiilor pe baza contributivității.

”În momentul de faţă, în bugetul pe anul 2020 sunt bani prevăzuţi pentru majorarea pensiilor. Politica de majorare a pensiilor trebuie să fie una predictibilă. (…) Aplicăm legea în vigoare. Pe noi ne interesează ajungerea la o echitate în sistemul de pensie astfel încât (…) să nu se mai ajungă discrepanţe jignitoare, să existe o reducere a acestor diferenţe şi să ajungem la recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate”
Raluca Turcan (Sursa: TVR 1)

Raluca Turcan, despre majorarea punctului de pensii
Raluca Turcan, despre majorarea punctului de pensii

De ce a amânat PSD creșterea pensiilor?

Florin Cîțu a susținut, în cursul zilei de luni, 17 februarie, că tocmai această derută a românilor este unul dinte efectele guvernării PSD. Ministrul de finanțe mai spune că formațiunea trebuie să le explice românilor de ce i-a sărăcit pirn prețuri și dobânzi mai mari și de ce a omorât producția internă și exporturile.

„Trebuie să vă aduc aminte cum arăta România înainte să o distrugă Dragnea, Vâlcov și restul grupării PSD-iste și cum au lăsat-o când i-am dat jos:
Rata inflației în 2016 – 0,54% (ATENȚIE minus, da? ). PSD a crescut inflația la 5,40% și CEA MAI MARE rată a inflației din UE trei ani la rând.
Dobânzi în 2016 – pe termen scurt, mai puțin de un an, dobânzile erau la 0,2% (zero virgulă doi !!!), iar la termen lung, zece ani, erau în jur de 3,6%. PSD a crescut dobânzile la CEL MAI MARE NIVEL DIN UE: termen scurt 3,56% și termen lung ATENȚIE: 5,38%!!!
Prețul pentru un litru de benzină/motorină în septembrie 2017 era 4,68/4,46 lei. PSD a crescut prețul pentru un litru de benzină/motorină la peste 6 lei”
Florin Cîțu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI