Raluca Turcan, adevărul despre majorarea alocațiilor. Ce se întâmplă anul acesta

Raluca Turcan, adevărul despre majorarea alocațiilor. Ce se întâmplă anul acesta
Raluca Turcan, despre majorarea alocatiilor

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că a epuizat majorarea alocațiilor la începutul acestui an. Conform ministrului, bugetul din acest an nu permite o nouă majorare.

Raluca Turcan, adevărul despre majorarea alocațiilor

„Am epuizat majorarea alocațiilor la începutul acestui an”, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan la Gândul Live.

Conform Ralucăi Turcan, o nouă majorare a alocațiilor este cel mai probabil să nu mai aibă loc în acest an, chiar dacă în Parlament se discuta despre o a două tranșă.

„Anul acesta nu. Am epuizat majorarea alocațiilor la începutul acestui an. În Parlament se discută și tranșa a doua, iar cea mai mare parte a vocilor exprimate spun că anul acesta vom rămâne doar cu majorarea de la 1 ianuarie”, a anunțat ministrul Muncii.

În ce privește restricțiile dure din această perioadă, Raluca Turcan a spus că autoritățile nu fac asta de drag, ci că respectă opiniile specialiștilor, care sunt bazate pe date științifice.

„Trebuie respectați specialiștii, niciuna dintre aceste măsuri restrictive nu a fost luată de plăcere. Obligația noastră este să menținem asistență sanitară în plină criză. Nu ne permitem să facem compromisuri și să punem presiune pe sistemul medical”, a explicat Raluca Turcan.

Datorită măsurilor luate anul trecut, șomajul a fost menținut în jurul a 3 – 3.5%

Ministrul Raluca Turcan a explicat că grație măsurilor eficiente luate anul trecut, rata șomajului s-a păstrat sub 4%. Raluca Turcan a mai spus că semnalele care vin din economie îi fac pe guvernanți să fie atenți la rată de ocupare a forței de muncă, acestea fiind pregătite în acest sens mai multe măsuri active.

„Datorită măsurilor luate anul trecut, șomajul a fost menținut în jurul a 3 – 3.5%. Semnalele care vin ne arată că trebuie să avem grijă cu partea de ocupare a locurilor de muncă. Pentru asta ne-am propus să apelăm la măsuri active. O serie de măsuri și stimulente au fost pregătite în acest sens. Intenționăm să venim cu un set de măsuri ca unele persoane să fie stimulate să între în câmpul muncii”, a mai declarat ministrul Raluca Turcan.

Ministrul Raluca Turcan a scris recent pe Facebook că „punctul nevralgic al sistemului de asistență socială din România este sistemul însuși”. Pentru a corecta „această deficiență majoră va fi propusă o schimbare radicală de abordare și de conținut în ceea ce privește serviciile sociale”, a precizat Raluca Turcan.

„Campania națională dedicată persoanelor vulnerabile, pe care am derulat-o prin ANOFM și ANPIS, a arătat că statul face mult prea puțin, în acest moment, pentru cei mai săraci dintre români”, a notat Raluca Turcan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI