Bugetar cu salariu de 50.000 de lei pe lună. Raluca Turcan a dezvăluit descoperirea făcută

Bugetar cu salariu de 50.000 de lei pe lună. Raluca Turcan a dezvăluit descoperirea făcută
Bugetarul cu salariu de 50.000 de lei pe lună. Ministrul Raluca Turcan a făcut dezvăluirea

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dezvăluit că există în sectorul public cel puțin un angajat care are un venit lunar de 50.000 de lei, adică peste 10.000 de euro pe lună, din care 80% reprezintă sporurile.

Raluca Turcan: Sunt și venituri lunare de 50.000 de lei net

„Venituri de 50.000 de lei în mână, da, sunt. Pe puţin atât”, a declarat Turcan la Digi 24. Întrebată în ce instituție lucrează angajatul care câștigă lunar o astfel de sumă, oficialul a refuzat să spună. „N-aş vrea să încep să spun instituţiile, că ne trezim cu reacţii adverse, în loc să construim o lege a salarizării. E o categorie profesională respectată”, a declarat aceasta.

În schimb, a explicat că, în acest caz, 80% din venitul record este compus din sporuri, completând că dorința sa este să limiteze sporurile la cel mult 20% din salariile publice: „Sunt instituţii care au nivelul de salarizare la nivelul anului 2022 şi sporuri de 85%”.

„Să fie acelaşi salariu de bază pentru toate salariile în plată, sporurile să fie la maximum 20% din nivelul salariului de bază, premierul Cîţu consideră chiar că am putea să avem 15%. Să facem o reaşezare a salariilor pe grilă, unele sporuri să fie complet anulate, altele să fie acordate în sumă fixă, cum ar fi sporul pentru condiţii vătămătoare”, a continuat ministrul Muncii.

Turcan a subliniat că, prin noua lege a salarizării publice, la care se lucrează acum, în instituțiile publice trebuie să crească salariile mici, arătând că sunt numeroși angajați ai statului plătiți cu salariul minim pe economie, și să scadă veniturile foarte mari, adesea ”stimulate” de foarte multe sporuri.

Noua lege a salarizării, grilele de salarizare și date importante despre pensii

„În primul rând, oamenii să se aștepte la o perioadă de evaluare, o perioadă în care în spațiul public să vorbim despre rolul instituțiilor publice și cum putem să le aducem mai aproape de oameni și, de asemenea, cum să le creștem performanța. În niciun caz să nu considere că cineva stă și le poartă gând rău, ci ne gândim cu toții

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI