Alimentele indispensabile care lipsesc în multe supermaketuri din Anglia. Ce se întâmplă, de fapt

Alimentele indispensabile care lipsesc în multe supermaketuri din Anglia. Ce se întâmplă, de fapt
Ce alimente nu se mai gasesc in supermarketurile din Anglia

Pandemia de coronavirus și-a lăsat amprenta asupra distribuitorilor celor mai importante produse alimentare din Europa. Supermarketurile din Marea Britanie au rămas, la raft, fără produse vitale. Despre ce este vorba, de fapt.

Ce alimente de bază nu se mai găsesc în supermarketurile din Anglia

Câteva lanțuri care distribuie produse alimentare în Marea Britanie au fost afectate sever de Brexit şi pandemia de COVID-19, iar acum alimente de bază precum apa şi laptele au dispărut de pe rafturile celor mai mari supermarketuri din Anglia.

Pe lângă băuturi, mulți comercianți englezi se plâng de faptul că nu au mai primit nici ingrediente pentru a fabrica celebrul milkshake de la McDonalds, saltele de la IKEA, pâine sau anumite branduri de bere preferate de englezi.

„Săptămâna trecută am rămas fără Coca-Cola. Nu mai am sticle mari de Evian de trei săptămâni. Fără marfă, nu mai avem afacere. Avem rafturile goale, nu vor mai intra clienţi.”, spune Satyan Patel, proprietarul unui magazin alimentar din centrul Londrei.

Care este explicația acestui deficit de produse? Specialiștii spun că este din cauza faptului că numărul șoferilor de camioane a fost redus într-un stil drastic, în contextul Brexitului și al pandemiei de coronavirus care au afectat întregul mapamond. Statisticile arată că Marea Britanie are nevoie de mai mult de 100.000 de șoferi de camioane, la momentul actual.

Nu se vor mai găsi provizii în perioada Crăciunului

Conform celor de la Adevărul, reprezentanții lanţului de supermarketuri Co-op au declarat că unele stocuri de marfă au fost afectate de distribuţia deficitară, drept urmare au fost nevoiţi să angajeze 3.000 de muncitori temporari pentru a umple depozitele şi să trimită marfa înapoi către magazinele respective.

„Am decis să ne reducem stocurile din cauza COVID-19, dar acum ne este dificil să procurăm unele produse pentru că pur şi simplu nu se găsesc. Nu avem stocuri, nu mai avem nimic în depozite. Sunt goluri peste tot. Primim uneori doar o cantitate mică din unele produse. Ducem lipsă şi de apă”, spun reprezentanții unui supermarket din Anglia.

În ceea ce privește stocurile pentru sezonul rece, care se apropie cu pași rapizi, oficialii lanţurilor de produse Iceland şi Tesco au avertizat populația engleză, încă din septembrie 2021, că magazinele nu vor avea suficiente produse în perioada Crăciunului.

„În fiecare zi avem mai puţin cu 10% din marfa pe care am comandat-o. Deficitul de bunuri din Marea Britanie va dura probabil o vreme şi ar putea chiar să se amplifice”, spun specialiștii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI