Rafila, despre îmbolnăvirile din România: ”Deja suntem în situația Italiei ca procent. Vom avea peste 10.000 de cazuri!”

Rafila, despre îmbolnăvirile din România: ”Deja suntem în situația Italiei ca procent. Vom avea peste 10.000 de cazuri!”

Alexandru Rafila dezvăluie pespectiva sa asupă evoluției crizei sanitare în care ne aflăm. Ce spune cunoscutul medic despre persoanele infectate de pe teritoriul României și despre stadiul în care ne vom afla în viitorul apropiat?

Rafila, despre îmbolnăvirile din România

Alexandru Rafila vine cu noi declarații despre situația în care se află România astăzi și în care se va afla în viitorul apropiat. Din păcate, deși măsurile de prevenție s-au înăsprit, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 de pe teritoriul României continuă să crească. Ultimele informații arată că numărul cazurilor a ajuns la 906, iar conform mărturiilor doctorului nu suntem departe de tragedia din Italia. Medicul susține că deja avem 10% din personalul medical infectat, iar decalajul dintre noi și Italia este doar de două săptămâni. De asemenea, acesta anunță și că la finele lunii aprilie este posibil să avem mii de cazuri pe zi.

– Vom ajunge în situația Italiei? – Deja suntem în situație, ca procent. Deja avem 10% din personalul medical infectat. La noi, cifrele sunt mai mici, dar procentul din numărul personalului medical este același. (…) La noi, nu s-au îmbolnăvit mult mai repede. Și acolo au fost persoane infectate de la început. Suntem cu un decalaj de două săptămâni în urma lor. (…) Creșterea testelor de laborator și numărul cazurile pozitive va crește. (…) Cred că vom avea mai mult de 10.000 de cazuri dar depinde în ce interval de timp, câte vor fi zilnic, noi. Acum, nu, dar la sfârșitul lui aprilie e probabil să ajungem cu mii de cazuri pe zi.”
Alexandru Rafila (Sursa: Digi 24)

Rafila, despre îmbolnăvirile din România și situația din aprilie
Rafila, despre îmbolnăvirile din România și situația din aprilie

Arafat, mesaj pentru români înainte de carantina totală

„În primul rând, vreau să vă aduc la cunoștință situația pe care o avem la ora 20. Avem 794 de confirmați, 79 de vindecați și 11 decedați. La acest moment, 41 de persoane sunt internate în spitale și 18 la terapie intensivă. Ieri, am emis un ordin prin care am stabilit: suspendare, începând cu 24 martie, pe o perioadă de 14 zile, a internărilor pentru intervenții chirurgicale sau alte operații care pot fi reprogramate. Astfel, protejăm pacienții și eliberăm locuri în spitale, dar și, acolo unde este posibil, medicii să nu mai vină zilnic la spital, ci în ture sau gardă programată”
Raed Arafat

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI