10 aug. 2020 | 14:56

Rafila, anunțul zilei despre vaccinul pentru coronavirus. Ce a declarat medicul

Știri generale
Rafila, anunțul zilei despre vaccinul pentru coronavirus. Ce a declarat medicul
Rafila, anunțul zilei despre vaccinul pentru coronavirus. Ce a declarat medicul

În acest moment sunt 2.729 de persoane au murit în România, până acum, din cauza infectării cu COVID 19, iar lupta disperată pentru obținerea unui posibil vaccin se dă la nivel mondial.

România s-a înscris pe lista pentru vaccinul anti COVID-19

Cu un dramatic bilanț, în acest moment, de 62.547 de cazuri de infectări cu COVID-19, România trece prin cea mai grea perioadă de la declanșarea pandemiei, cu cazuri record de decese, în 24 de ore și nu numai. Conform unor informări venite din partea profesorului Alexandru Rafila, România a făcut o precomandă de 10 milioane de doze. Profesroul spune că această cantitate va fi asigurată de Comisia Europeană printr-un mecanism bine pus la punct, în teorie cel puțin. Prioritari vor fo copii, persoanele în vârstă,cei care au alte boli asociate precum și personalul medical.

”Este foarte posibil ca vaccinul să nu se administreze doar într-o singură doză, cele mai multe produse care se dezvoltă acum pleacă de la principiul administrării a două doze de vaccin. Acest vaccin va fi disponibil probabil la un preţ apropiat de preţul de producţie. Este bine că există o rezervare a unei cantităţi din partea UE, ştiu că s-au încheiat astfel de convenţii cu 2 sau 3 producători diferiţi.”, a declarat Rafila într-un interviu acodat Digi 24.

Vaccinul anti-Covid 19 va veni în tranşe

Profesorul Rafila a mai specificat că dozele precomandate de România vor veni în tranșe vorba de tranşe. Conform acestuia, acestea sunt produse biologice, extrem de sensibile inclusiv la variaţiile de temperatură. Astfel că va trebuie asigurat lanţul de frig, atât în timpul transportului, cât şi al depozitării, dar și al distribuţiei ulterioare. Rafila crede că autoritățile ar trebui să fie extrem de transparenţi în această strategie de comunicare legată de un potential produs vaccinal, oamenii având nevoie să ştie că el este un produs sigur.

Rafila, anunțul zilei despre vaccinul pentru coronavirus. Ce a declarat medicul

Rafila, anunțul zilei despre vaccinul pentru coronavirus. Ce a declarat medicul

”Este vorba de tranşe, mai ales pentru vaccinuri, care sunt produse biologice, extrem de sensibile inclusiv la variaţiile de temperatură, trebuie asigurat lanţul de frig, atât în timpul transportului, cât şi al depozitării, al distribuţiei ulterioare. Cred că ar trebui să fim extrem de transparenţi în această strategie de comunicare legată de un potential produs vaccinal, oamenii trebuie să ştie că el este un produs sigur”, a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, citat de Mediafax.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro