Rafael Nadal, mai slab decât Ilie Năstase: cum arată topul celor cu mai mult de 100 de titluri

Rafael Nadal, mai slab decât Ilie Năstase: cum arată topul celor cu mai mult de 100 de titluri

Indiferent dacă ai sau nu o afinitate pentru tenis, este imposibil să nu cunoști o parte dintre performanțele lui Ilie Năstase. Nu te-ai aștepta însă să fi fost mai performant decât Rafael Nadal.

În urmă cu puțin timp, Rafel Nadal a câștigat un nou titlu din cariera sa de tenismen. Este vorba de la trofeul de la Mexico Open, în fața lui Taylor Fritz. Dincolo de câștigul financiar aferent performanței respective, titlul a fost unul mai important decât de obicei pentru Nadal. Acesta este trofeul cu numărul 101 din cariera jucătorului, un număr care îl plasează pe spaniol într-un clasament foarte exclusivist.

Ilie-Nastase-4-1

După ce a dobândit 101 titluri cu ajutorul victoriei din finala de la Mexico Open, Rafael Nadal și-a câștigat poziția în topul jucătorilor de tenis cu mai mult de 100 de tiluri dobândite pe parcursul carierei. Ca referință, Ilie Năstase este singurul român din topul cu pricina.

Prezența lui Nadal în topul celor cu mai mult de 100 de titluri ia în calcul victoriile tenismenului la simplu, dublu, dublu mixt și Cupa Davis. Dintre acestea, titlurile obținute la simplu au fost în număr de 85.

Cel mai bine cotat jucător al tuturor timpurilor, din prisma numărului de titluri acumulate de-a lungul carierei este John McEnroe. El se mândrește cu 160 de trofee, urmat la distanță mare de Mike Bryan cu 128 de titluri și Jimmy Connors cu 126. Momentan, Nadal este pe ultimul loc în top 10, cu 101 trofee, la fel care Ivan Lendi.

Roger Federer este pe locul al cincilea, iar românul nostru este pe locul șase.  Una peste alta, cu 107 titluri, Ilie Năstase se pare că a făcut o treabă mai bună în tenis decât Rafael Nadal. Topul creat de Tennis World USA poate fi văzut integral mai jos.

160 John McEnroe

128 Mike Bryan

126 Jimmy Connors

126 Bob Bryan

112 Roger Federer

107 Ilie Năstase

102 Stan Smith

101 Ivan Lendl

101 Rafael Nadal

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI