30 ian. 2022 | 17:10

Rafael Nadal a câștigat Australian Open 2022. S-a impus și în fața lui Novak Djokovic, care i-a dat replica imediat

Sport
Rafael Nadal a câștigat Australian Open 2022. S-a impus și în fața lui Novak Djokovic, care i-a dat replica imediat
Victorie uriașă pentru Rafael Nadal: a câștigat Australian Open

Fanii lui Rafael Nadal sunt în extaz! Sportivul este regele Grand-Slam-urilor! Spaniolul a triumfat în finala Australian Open și s-a impus în fața lui Novak Djokovic. Meciul recent a fost unul urmărit în detaliu de fanii sportului alb tocmai pentru că a fost unul de-a dreptul istoric, scor 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5.  Nadal a reușit să îi depășească pe Federer și Djokovic cu această victorie uriașă.

Rafael Nadal a câștigat Australian Open 2022: meci istoric

Rafael Nadal a triumfat în finala Australian Open! Spaniolul a ajuns acum la 21 de trofee de Grand Slam câștigate, record absolut. Victoria vine după un meci impresionant urmărit cu atenție de fanii sportului alb, scor 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5, cu rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP).

Nadal ajunge astfel la 21 de trofee, depășindu-i pe Federer și Djokovic. Este pentru prima oară după 13 ani când Federer nu mai este jucătorul cu cele mai multe trofee de Mare Șlem. Rusul a arătat în prima parte a meciului cu Nadal că poate domina în teren cu un tenismen cu o experiență uriașă.

Daniil a fost la un pas să îl oprească pe spaniol să ajungă la trofeu, dar cel din urmă și-a revenit exact la timp. Cei doi au mers până la scorul de 4-4 în setul al treilea, moment în care Nadal a făcut un break și a câștigat setul.

„E cea mai tare revenire pe care am văzut-o vreodată. E de nedescris ce a făcut Rafa azi. Când ești condus cu 2-0 la seturi te relaxezi. Nadal și-a dat seama că nu poate câștiga meciul jucând decisiv.

A început să deschidă terenul cu mai multe scurte, a jucat riscant și a dat roade. Nadal joacă tenis, Daniil doar reacționează. Rafa pare mai proaspăt”, a declarat Mats Wilander , câștigător de 7 turnee de Grand Slam

  • Cele 21 de titluri ale spaniolului: 13 Roland Garros, 4 US Open, 2 Wimbledon, 2 Australian Open.

Spectatorii meciului, amenințați de arbitru: „Voi anunța agenții de pază să vă evacueze din arenă”

Spectatorii de la meciul Rafael Nadal – Daniil Medvedev au fost amenințați cu evacuarea din arenă. Acest lucru nu s-a mai întâmplat într-o finală de Grand Slam. Arbitrul partidei i-a amenințat pe fanii jucătorilor din teren, după ce Daniil s-a plâns în repetate rânduri că spectatorii țipă după ce ratează primul serviciu. Arbitrul a luat măsuri la începutul setului al cincilea.

„Doamnelor și domnilor, dacă veți mai striga ‘aut’ după primul serviciu, voi anunța agenții de pază să vă evacueze din arenă”, a fost anunțul lui John Blom, după ce spectatorii au generat mai multe momente lipsite de fair-play. „Vreau să anunți la microfon că e un idiot ăla care țipă între primul și al doilea serviciu!”, i-a spus Medvedev arbitrului de scaun.

Reacție CTP

Cristian Tudor Popescu a venit și el cu o reacție după cele meciul incredibil dintre Nadal și Medvedev. Jurnalistul susține că este în culmea fericirii.

„Nadal – GHOAT! Nadal este Inima Tenisului din toate timpurile! Cu ochii adâncindu-i-se în orbite și oasele scoase prin obraji de efortul suprauman, Rafael l-a învins, după 5 ore de încleștare de nedescris, pe jucătorul numărul 1 al lumii în acest moment, Daniil Medvedev!

Am trăit una dintre cele mai mari bucurii ale vieții mele în tenis, umbrită de agresivitatea mitocană a publicului împotriva lui Daniil, asta afectându-l și pe Nadal…Rod Laver îi face poză cu telefonul lui Rafael Nadal, GHOAT, Greatest Heart Of All Time!”, a scris Cristian Tudor Popescu într-o postare de pe Facebook.

Mesajul lui Novak pentru Nadal

La scurt timp după victoria lui Nadal de la Australian Open 2022, celebrul Novak a publicat un mesaj pe contul său de socializare.

„S-a jucat un tenis extraordinar în acest an la Australian Open, iar finalele au fost excepționale. Felicitări, Ashleigh Barty pentru o performanță uimitoare în fața publicului de acasă și Daniellei Collins pentru un turneu incredibil.

Felicitări, Rafael Nadal pentru al 21-lea Grand Slam. Grozavă reușită. Întotdeauna ai arătat un spirit de luptă, care a învins încă o dată. Să fie într-un ceas bun!

Medvedev a dat totul pe teren și a jucat cu pasiune și determinarea pe care am ajuns să le așteptăm din partea lui,” a scris Novak Djokovic pe rețelele de socializare.