Novak Djokovic și-a aflat adversarii de la Australian Open. Campionul sârb încă poate fi deportat din țară

Novak Djokovic și-a aflat adversarii de la Australian Open. Campionul sârb încă poate fi deportat din țară
Novak Djokovic, aici alături de staff-ul său, și-a aflat adversarii de la Autralian Open, dar încă nu știe dacă va fi deportat de autorități

Novak Djokovic și-a aflat adversarii de la Australian Open. Campionul sârb își așteaptă încă „sentința” în privința eventualei deportări din Australia, din cauza problemelor legate de viză și de scutirea medicală în baza căreia a obținut permisiunea de a intra în țară. Ministrul Imigrării, Alex Hawke, nu a luat încă nicio decizie, așa că Novak Djokovic a fost inclus de organizatori pe lista jucătorilor pentru tragerea la sorți a partidelor de pe tabloul principal de la Australian Open.

Novak Djokovic și-a aflat adversarii de la Australian Open

Novak Djokovic și-a aflat adversarii de la Australian Open. Totul este încă foarte3 complicat în cazul campionului sârb. După ce și-a reprimit viza în urma sentinței unei instanțe, numărul 1 ATP poate fi încă deportat prin decizia ministrului Imigrării, Alex Hawke. Acesta se bucură de o prerogativă specială care-i permite să treacă chiar și peste hotărârea din justiție.

Novak Djokovic a admis, miercuri, într-o declarație, că a comis „o eroare de judecată”, atunci când a participat la interviul cu o publicație, deși aflase că e infectat cu Covid-19. Scutirea sa medicală se bazează chiar pe faptul că jucătorul ar fi trecut prin boală în ultimele 6 luni. De asemenea, Djokovic a dat vina pe agentul său pentru completarea greșită a formularului în care a declarat că nu a călătorit în nicio țară în ultimele 14 zile înaintea sosirii în Australia.

Novak Djokovic aștepta, miercuri, decizia ministrului Imigrației. Un purtător de cuvânt al demnitarului a declarat că decizia va mai întârzia, pentru că avocații campionului sârb au depus documente suplimentare ce trebuie analizate.

„Avocaţii domnului Djokovici au furnizat recent documente suplimentare lungi şi documente justificative, despre care se spune că sunt relevante pentru posibila anulare a vizei domnului Djokovici. Bineînţeles, acest lucru va afecta perioada de timp pentru o decizie”, a declarat un purtător de cuvânt al ministrului Alex Hawke.

Campionul sârb încă poate fi deportat din țară

Novak Djokovic nu a aflat nici joi care e decizia finală a autorităților. Organizatorii Australian Open chiar au amânat tragerea la sorți pentru tabloul principal al turneului, în speranța că problema se va clarifica după conferința de presă susținută de primul-ministru al Australiei, Scott Morrison. Dar premierul australian nu a abordat „cazul Djokovic”, spunând doar că decizia este a ministrului Alex Hawke, scrie news.com.au.

În aceste condiții, Novak Djokovic a fost inclus de organizatori pe lista jucătorilor de pe tabloul principal de la Australian Open. Liderul mondial ATP este cap de serie numărul 1, el câștigând de 9 ori trofeul de la Antipozi.

Novak Djokovic beneficiază de un culoar favorabil, iar șansele de cuceri cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam par, teoretic, mai mari ca oricând.  În primul tur, el îl va întâlni pe compatriotul Miomir Kecmanović (22 de ani, 78 ATP). În turul secund, Nole ar putea da peste americanul Tommy Paul (24 de ani, 41 ATP) , un alt adversar facil pentru liderul mondial.

În următoarele două tururi, Novak Djokovic ar întâlni tot jucători care, în mod normal, n-ar trebui să-i pună probleme, italianul Lorenzo Sonego (26 de ani, 27 ATP) și chilianul Cristian Garin (25 de ani, 18 ATP). Primele provocări adevărate pentru Djokovic ar sosi abia din faza sferturilor de finală. Posibilii adversari ar fi germanul Alexander Zverev (24 de ani, 3 ATP) și marele rival al sârbului, Rafael Nadal (35 de ani, 6 ATP).

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI