Raed Arafat și Florin Cîțu, în mijlocul scandalului legat de spitalul mobil de la Lețcani, care ia amploare

Raed Arafat și Florin Cîțu, în mijlocul scandalului legat de spitalul mobil de la Lețcani, care ia amploare
Raed Arafat și Florin Cîțu, în mijlocul scandalului legat de spitalul mobil de la Lețcani

Spitalul mobil de la Lețcani încă nu este deschis. Unitatea medicală de lângă municipiul Iași este folosită din nou pentru capital politic de către senatorul PSD Maricel Popa. Spitalul a fost închis după ce nu a mai putut fi folosit din cauza inundațiilor și a altor probleme.

Când se fa deschide spitalul mobil de la Lețcani

Actuala conducere a Asociației Euronest a trimis adrese către Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și premierul Florin Cîțu. Conducerea asociației cere redeschiderea spitalului.

Florin Cîțu a fost băgat și el în scandalul de la Iași în ceea ce privește unitatea medicală. Spitalul mobil de la Lețcani este închis din cauza unor probleme tehnice. În momentul de față, Asociația Euronest nu le mai recunoaște.

„Săptămâna trecută am sesizat că nu se întreprinde nimic în sensul redeschiderii spitalului. Am înaintat adresele către Raed Arafat, șeful DSU, și premierul României. I-am informat că la Lețcani e un număr semnificativ de paturi ATI care stau neutilizate. Spitalul este pregătit încă din 19 martie să primească pacienți”, a spus Alina Popa, directorul Euronest.

Scandal pe spitalul mobil de la Lețcani

Alina Popa, directorul Euronest, susține că toate problemele ce au fost semnalate de Ministerul Sănătății au fost remediate. Aceasta susține că nu poate fi vorba de defecțiuni la instalații. Prin urma, directorul Euronest a pârât actuala conducere a CJ Iași la Raed Arafat, șeful DSU și premierul Florin Cîțu.

Proprietarul spitalului a omis să comunice faptul că nicio firmă din Iași nu a vrut să verifice instalațiile tehnice de la unitatea medicală. Acesta nu este unicul scandal de la spitalul mobil din Lețcani.

Fostul șef al Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a acuzat faptul că spitalul este ținut închis intenționat de șefii județului. Această remarcă făcută de Maricel Popa a atras nemulțumirea reprezentanților CJ Iași, care au venit cu clarificări în cele din urmă. Marius Dangă, vicepreședintele CJ Iași a clarificat lucrurile.

„În raportul făcut de ISU după tragedia de la Piatra Neamț, scrie negru pe alb o serie de chestiuni. Nu au fost prezentate documente privind realizarea spitalului mobil de la Lețcani. Este vorba despre procesul-verbal de verificare-constatare a calității lucrărilor, proces-verbal de verificare a lucrărilor ce devin ascunse. În acestea trebuie să fie incluse măsurile realizate privind îndeplinirea cerinței fundamentale pentru securitate la incendiu. Este vorba și de schema instalațiilor electrice, oxigen și filtroventilație, lispa documentelor care atestă performanța la foc a produselor pentru construcții cu rol în satisfacerea cerinței pentru securitate la incendiu”, a spus Marius Dangă.

Urmăriți Playtech.ro și pe