31 iul. 2021 | 21:10

Raed Arafat, primele declarații despre posibila sa plecare din DSU. Cine spune că îi va putea lua locul

News
Raed Arafat, primele declarații despre posibila sa plecare din DSU. Cine spune că îi va putea lua locul
Raed Arafat, mărturii despre plecarea din DSU

Raed Arafat vine cu primele declarații despre plecarea sa din DSU. Secretarul de stat a spus cine îi va lua locul, în momentul în care acest lucru se va întâmpla. Celebrul medic a oferit detalii despre acest lucru în cadrul unei emisiuni tv, dar și despre ce urmează să se întâmple.

Raed Arafat, declarații despre plecarea din DSU

UPDATE ora 18:30: În urma publicării materialului de mai jos, DSU a revenit cu un comunicat de presă la adresa informațiilor din acest material, pe care îl veți regăsi mai jos, postat în urmă cu câteva ore pe pagina lor oficială de Facebook. Publicația Playtech Impact revine cu publicarea lui, pentru o informare corectă a opiniei publice referitoare la cele declarate de Raed Arafat în cadrul unei emisiuni TV de vineri seara:

Știrea inițială:

Raed Arafat a vorbit recent despre momentul în care se va retrage din funcție. Medicul a dezvăluit cum ar trebui să fie persoana care îl va înlocui ca șef al Departamentului pentru Situații de Urgență. Secretarul de stat a șocat pe toată lumea cu aceste noi precizări pe care le-a subliniat în timpul unei emisiuni TV.

Concret, șeful DSU a fost invitat în cursul zilei de vineri în show-ul ”Culisele statului paralel”. Acolo a vorbit despre plecarea sa, ce va surveni la un moment dat, și despre pregătirea în prealabil a unor persoane apte pentru funcția de șef al DSU pe care a ocupat-o atâția ani.

Cel din urmă a menționat că nu își face griji în acest sens. De asemenea, a mai declarat și că speră ca cel căruia îi va preda ștafeta la un moment dat, să-și facă treaba și să reziste pe poziție așa cum a făcut și o va face el în continuare.

”Am pregătit mai mulți, care au crescut lângă mine, sunt lângă mine, alții au plecat în altă parte. (…) Cred că sunt oameni care pot să vină după mine. Și sper să suporte si să fie ca mine, să reziste, și să-și facă treaba.

În final, trebuie să vină persoane tehnice, chiar dacă șeful DSU este o numire politică. Trebuie să vină o persoană care să știe foarte bine. (…) Nu e nimeni de neînlocuit.

Sunt convins că (n.r. Dumnezeu) mi-a dat în plus, că și eu am dorința de a face și de a realiza. În România am găsit o țară deschisă și a acceptat ca o persoană din altă parte să facă ceva, și asta e mare lucru!”
Raed Arafat pentru Realitatea PLUS

Secretarul de stat aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne este evaluat periodic de Ministrul de Interne:

”Domnul Arafat s-a implicat constant și bine în rezolvarea problemelor de care se ocupă. Dar și el este evaluat periodic de Ministrul de Interne”, a spus Klaus Iohannis.

Lucian Bode îl voia plecat

Un scandal imens izbucnit în urmă cu câteva luni, când pandemia era o mai mare nebuloasă în România, avea în prim-plan o cerință – demisia lui Arafat. Lucian Bode a fost întrebat de jurnaliști cum comentează toate acestea. Ministrul de Interne a declarat atunci:

„Nimeni nu este de neînlocuit. (Mă refer – n.r.) inclusiv ministrul Bode, inclusiv la secretarul de stat Arafat, mă refer la toată lumea. Dar legat de Foișor (…), ca simplu cetățean, am văzut și eu ce am văzut cu toții că modul în care a fost organizată externarea pacienților în seara zilei de vineri nu a fost deloc în regulă.

De ce s-a ajuns aici, când s-a semnat ordinul de transformare a spitalului în spital COVID, de mutare a pacienților… Mutarea pacienților nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătății, nici DSU. Medicul curant spune dacă pacientul este transferat în altă unitate spitalicească sau este externat. Totodată, de comun acord medic – pacient hotărăsc cum anume se face externarea”
Lucian Bote, secretar de stat

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro