Raed Arafat, ordin pentru angajații Ambulanței București. A intrat în vigoare de azi

Raed Arafat, ordin pentru angajații Ambulanței București. A intrat în vigoare de azi
Raed Arafat, ordin pentru angajatii Ambulantei Bucuresti. A intrat in vigoare de azi

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, are un anunț de ultimă oră pentru angajații Ambulanței București. Ce se întâmplă în perioada următoare. Ordinul a intrat în vigoare chiar de azi, așa că tot personalul medical trebuie să se supună. Despre ce este vorba.

Raed Arafat, măsură urgentă în pandemie. A intrat în vigoare chiar de azi

Miercuri seara (n.r. – 22 septembrie), secretarul de stat Raed Arafat a emis un ordin valabil pentru angajații Ambulanței București. Măsura adoptată de șeful DSU este valabilă pentru următoarele 15 zile din cauza „evoluției situației epidemiologice cauzate de tulpina Delta”.

Potrivit lui Raed Arafat, angajații Ambulanței București trebuie să renunțe la concedii în perioada următoare. În acest sens, a dat un ordin clar, vaalbil pentru următoarele 15 zile din cauza „evoluției situației epidemiologice cauzate de tulpina Delta”. Ce se întâmplă cu personalul care are deja biletele de vacanță cumpărate.

Ce se întâmplă cu angajații Ambulanței București

Ieri, secretarul de stat Raed Arafat a emis un ordin urgent, prin care solicită managerului general al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov următorul lucru. începând din 23 septembrie, să dispună „întreruperea efectuării concediilor de odihnă planificate și aprobate pentru personalul serviciului pentru următoarele 15 zile în vederea creșterii capacității de răspuns și intervenție la solicitările privind acordarea asistenței medicale de urgență”.

Arafat a explicat și ce se întâmplă cu personalul medical de pe Ambulanță care se află deja în concediu sau are biletele de vacanță cumpărate. În cazul cadrelor medicale și al șoferilor care au apucat deja să plece în sejur de vacanță, acestea trebuie „să transmită șefului ierarhic superior documente justificative”, potrivit ordinului emis de șeful DSU.

Ce părere are Alis Grasu, managerul Ambulanței București-Ilfov

Valul patru al pandemiei de coronavirus l-a determinat pe secretarul de stat Raed Arafat să ia măsuri dure. Deoarece spitalele sunt din nou pline cu bolnavi de Covid, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că angajații Ambulanței București nu trebuie să se gândească la concedii o perioadă. Zilele libere vor putea fi reprogramate atunci când evoluția situației epidemiologice va permite efectuarea acestora, mai prevede ordinul lui Arafat.

„Oricum, nu erau foarte mulți cei care urmau să intre de mâine în concediu. Am luat până acum toate măsurile posibile, am suplimentat personalul, dar nu a fost suficient. Colegii mei au înțeles și cred că toată lumea e conștientă că e nevoie de asta. Avem foarte multe solicitări și nu mai facem față. Asta se întâmplă când oamenii nu înțeleg că trebuie să se vaccineze”, a precizat Alis Grasu, managerul Ambulanței București-Ilfov, pentru Libertatea.

Doar acei colegi care arată că au deja biletele de vacanță plătite vor fi lăsați să-și ia zile libere.

„Noi nu le putem deconta aceste cheltuieli de vacanță”, a explicat managerul Ambulanței.