Raed Arafat, declarații despre evacuarea Spitalului Foișor. De ce sunt scoși pacienții, de fapt VIDEO

Raed Arafat a vorbit  despre imaginile șocante de vineri seara, în care pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați în alte unități, iar asta pentru că Spitalul Foișor a devenit spital covid-19.

Raed Arafat a vorbit despre imaginile șocante de la spitalul Foișor

Raed Arafat a declarat că îi pare rău pentru disconfortul creat, însă situația covid-19 obligă autoritățile să ia decizii „necesare pentru viața tuturor pacienților”. El a mai spus că situația în ATI-urile din București este critică.

„Îmi pare foarte rău, înțeleg disconfortul, înțeleg toată situația asta. Nimeni nu vrea să pună viața nimănui în pericol, dar suntem într-o situație care ne obligă să facem anumiți pași care sunt necesari”, a spus șeful DSU.

„Sperăm să se stabilizeze situația în următoarele două săptămâni pe terapiile intensive, pentru că începe să se stabilizeze ca număr de cazuri. Este în scădere dar, din păcate, cazurile din terapie intensivă și de spitalizare vin din urmă. Cu cât sunt mai aglomerate secțiile, poate să se întâmple acest lucru, plus că există forme mai grave ale bolii”, a mai spus Raed Arafat.

În spitalul Foișor sunt 21 de paturi ATI și aproximativ 200 cu oxigen. Mai mulți pacienți în stare gravă din București au fost deja transferați în țară, iar la Institutul Matei Balș va fi pus al treilea TIR de ATI.

Raed Arafat, despre motivul pentru care transferul s-a făcut noaptea

„De ce s-a făcut această operațiune în timpul nopții – pentru că orice întârziere pentru noi înseamnă că avem pacienți care pot să ajungă la UPU și să nu găsească nici măcar un loc de oxigen acolo. Deci cu cât UPU se blochează, pacienții pot să rămână chiar în ambulanțe. Aici nu există chiar o planificare de 3-4 zile în aceste situații. Decizia trebuia să fie luată pentru că se știa că va exista o presiune mai mare pe UPU dacă nu găsim loc pentru acești pacienți.

De ce s-a făcut pe timpul nopții – pentru că s-a întârziat în discuții și lămuriri la spitalul respectiv, în prezența DSP, în prezența celor de la primărie, în prezența celor de la DSU.

Dacă noi așteptam evacuarea până dimineață, înseamnă că noi nu puteam să luăm spitalul să funcționeze decât după-amiază, noi încercăm să îl punem în funcționare cât mai repede pentru pacienții care așteaptă și a căror stare este critică și sunt în pericol vital.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI