07 mai 2020 | 12:06

Raed Arafat confirmă că bisericile rămân închise. Care e justificarea

News
Raed Arafat confirmă că bisericile rămân închise. Care e justificarea
Raed Arafat confirmă că bisericile rămân închise

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, vine cu o veste foarte proastă pentru toți credincioșii din România, care sperau să poată merge la slujbă, după data de 15 mai, când restricțiile impuse de autorități se vor relaxa.

Raed Arafat confirmă că bisericile rămân închise

Astfel, Raed Arafat a anunţat că bisericile nu vor fi deschise după 15 mai, iar motivul este unul destul de întemeiat. Cei mai mulți dintre enoriașii care merg la biserică sunt persoane în vârstă, care sunt cei mai vulnerabili în fața infecțiilor cu coronavirus.

„Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri. Dar reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri”, a declarat Raed Arafat la Antena 3, conform realitatea.net.

Raed Arafat confirmă că bisericile rămân închise

Raed Arafat confirmă că bisericile rămân închise

Enoriașii sunt persoane în vârstă, vulnerabile în fața coronavirusului

Raed Arafat a mai spus că relaxarea restricțiilor se va face în trepte, iar lăcașurile de cult se vor deschide și ele, într-un final. Anunţul lui Raed Arafat vine la scurt timp după ce purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, făcea apel la redeschiderea lăcaşurilor de cult.

„Normalizarea vieţii sociale înseamnă aşadar, în mod evident, şi revenirea oamenilor, cu respectarea măsurilor de protecţie necesare, la exercitarea dreptului lor fundamental la viaţa religioasă publică, adică în lăcaşurile de cult“, a spus Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR

Nu doar Biserica Ortodoxă cere redeschiderea lăcașurilor de cult, ci și o voce avizată din PNL solicită ca bisericile să fie printre primele lucruri care se deschid, după ridicarea stării de urgență. „Mulți vor spune că o iau pe urmele vecinului și prietenului meu Gigi Becali, dar cred că odată cu primele lucruri care se deschid în România ar trebui să se deschidă bisericile”, a spus Rareș Bogdan la B1 TV.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Casa te atacă cu bile de vopsea și gaze lacrimogene
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro