Câți invitați vor putea fi la o nuntă după 15 mai. Marcel Vela: ”O analiză științifică”

Câți invitați vor putea fi la o nuntă după 15 mai. Marcel Vela: ”O analiză științifică”
Câți invitați vor putea fi la o nuntă după 15 mai. Marcel Vela. ”O analiză științifică”

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit despre numărul de invitați la nuntă, după data de 15 mai 2020. Este ”o analiză absolut științifică”, a precizat ministrul referitor la modul în care se vor organiza aceste evenimente, după încheierea stării de urgență.

Câți invitați vor putea fi la o nuntă după 15 mai. Marcel Vela. ”O analiză științifică”

Marcel Vela, ministrul de Interne, a vorbit despre felul în care nunțile și botezurile programate în această primăvară vor putea fi organizate, după finalizarea stării de urgență. În acest moment, aceste evenimente se pot organiza, însă la ele nu pot participa mai mult de 8 persoane.

„Cu privire la nunți, ele se pot organiza și acum. Vă puteți căsători în pace și în liniște, dar într-un număr restrâns de persoane, de 8 persoane, până în 15 mai.

În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, după 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă.

”În 14 mai putem avea o analiză optimistă”

Câți și cum va fi o analiză absolut științifică, făcută de către epidemiologi și infecționiști, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Ca să ajungem într-o fază optimistă în care să putem mări de la 8 la un alt număr trebuie ca până în 15 mai să fim foarte conștiincioși, să respectăm prevederile ordonanțelor, să respectăm distanțarea socială, să aplicăm toate condițiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuși dacă este cazul, să evităm locurile aglomerate.

Dacă toate acestea se respectă, cu siguranță în 14 mai putem avea o analiză optimistă. Așadar, acest răspuns nu este la mine, cheia este la fiecare dintre noi. Depinde de comportamentul nostru și de ceea ce mai răbdăm un pic, două săptămâni”, a precizat ministrul de Interne.

Din 15 mai, România iese din starea de urgență, fiind declarată apoi stare de alertă. Anunțul a fost făcut de președintele României, Klaus Iohannis, pe data de 4 mai.

Urmăriți Playtech.ro și pe