Raed Arafat, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă acum în România

Raed Arafat, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă acum în România
Raed Arafat, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă acum în România

Cu puțin timp în urmă Raed Arafat a vorbit despre posibilitatea reintrării în starea de urgență.

Ce se întâmplă în România. Anunțul de ultimă oră al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență

La sfârșitul lunii iulie, Raed Arafat a declarat că nu se poate spune că situația este controlată în ceea ce privește răspândirea pandemiei, mai ales în unele zone din România. Acesta fiind întrebat, în cadrul unei emisiuni de televiziune dacă situația este sub control în vederea limitării pandemiei a afirmat:

Situația nu putem să spunem că este controlată, mai ales în unele zone ale României. Creșterea cazurilor și creșterea semnificativă zilnică. Aceste creșteri arată că avem o creștere serioasă, din punct de vedere al răspândirii. Clar că avem o răspândire care, în acest moment, nu este nici în platou, nici în scădere. Deci, dacă este în continuă creștere, clar că situația nu este sub control”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Raed Arafat
Raed Arafat, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă acum în România

Situația din țara noastră nu se află în normalitate

Șeful DSU susține că este normal ca starea de alertă să fie prelungită. Acesta consideră că situația actuală din țara noastră nu se află într-o stare de normalitate. Raed Arafat i-a criticat pe cei care răspândesc manipulări și care contestă măsurile luate de către autorități.

 

„Prognozele au mai fost făcute și trebuie luate în serios. Ele arată un trend. Acest trend poate să continue sau să fie oprit. El poate fi încetinit dacă măsurile sunt respectate. Locurile la terapie intensivă sunt în presiune. Noi avem în medie 1400, 1300 de cazuri noi pe zi. Un număr din aceste cazuri o să ajungă la terapie intensivă. Ne apropiem de 500 de pacienți la terapie intensivă.

Situația, chiar dacă e sub control, vedem că la un anumit moment putem avea un stres pe secțiile de terapie intensivă. Există însă soluții, dar presiunea va fi pe personal. E un moment care necesită o înțelegere din partea populației.

Îi îndemn pe oameni să lase în pace manipulările și poveștile. (…) Dacă continuă cu nerespectarea regulilor ei duc la răspândirea virusului.

Este normal să prelungim starea de alertă. Noi nu suntem în starea de normalitate acum. Să spui că situația este scăpată de sub control înseamnă că fiecare e pe cont propriu. Nu e așa… Cu toate atacurile și manipulările împotriva acestor măsuri consider că suntem la răscruce. Dacă vedem că situația se stabilizează înseamnă că măsurile au fost adecvate” a precizat Raed Arafat la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI