Cât de gravă este situația în România. Raed Arafat, dezvăluiri de ultimă oră

Cât de gravă este situația în România. Raed Arafat, dezvăluiri de ultimă oră

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a făcut un anunț îngrijorător în ceea ce privește numărul record de noi cazuri de COVID-19. Oficialul a transmis că, dacă situația nu se îmbunătățește, asupra sistemului sanitar va cădea o mare presiune, în deosebi asupra secțiilor de Terapie Intensivă.

Raed Arafat, despre numărul record de cazuri de infectare

Vineri, 7 august, România a înregistrat un număr recod de cazuri de infectare cu noul coronavirus – 1.378, cel mai mare număr de la debutul pandemiei. Raed Arafat atrage atenția asupra faptului că acest lucru are un impact puternic asupra secțiilor de Terapie Intensivă, care ar putea rămâne fără paturi.

„Noi acum suntem undeva pe la 1.100-1.300 de cazuri zilnice. Am depășit și 1.350, am avut un nou record săptămâna trecută. Impactul acestor cazuri este pe secțiile de Terapie Intensivă.

Ne-am confruntat inclusiv cu situații-limită, unde a fost nevoie să mutăm pacienți de la unități sanitare care nu mai aveau cum să-i primească sau să-i asiste în alte zone unde existau locuri libere“, a declarat reputatul medic pentru televiziuni.

Situația este mai gravă decât în timpul stării de urgență

Totodată, oficialul a mai precizat că acest lucru s-a întâmplat de puține ori în perioada în care în România a fost decretată stare de urgență, în schimb, acum, este la ordinea zile. El a dat exemplul unui pacient care a fost transportat, recent, de la Mioveni la Galați cu elicopterul.

„Acum intră rolul nostru de coordonare, în sensul în care să prevenim să se ajungă la situația în care un pacient să se trezească că nu poate fi ventilat. Dacă continuă cifrele acestea încă o săptămână, vom vedea o presiune din ce în ce mai mare pe secțiile de Terapie Intensivă în mod deosebit“, a mai spus medicul.

Arafat a transmis că deja au fost luate primele măsuri în acest sens, locurile de la Terapie Intensivă fiind suplimentate în Capitală.

„Există acțiuni ca să suplimentăm și mai mult în Capitală. S-au suplimentat în Mureș, în Cluj, la Brașov urmează să se deschidă către sfârșitul lunii o secție modulară cu mai multe locuri pentru pacienți la ATI“, a completat șeful DSU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI