Ce măsuri de prevenire ia Metrorex împotriva contaminării cu coronavirus. Anunțul oficial

Ce măsuri de prevenire ia Metrorex împotriva contaminării cu coronavirus. Anunțul oficial
Trenurile Metrorex intră la dezinfecție sursa foto: economica.net

Măsuri extraordinare de securitate, luate de Metrorex. În perioada următoare, Metrorex va dispune măsuri preventive de excepție, menite să diminueze riscul infectărilor cu Coronavirus. Metrorex recurge la aceste măsuri în contextul în care apariția și la noi în țară a infecțiilor cu COVID-19 e doar o perioadă de timp.

Igiena în vremea Coronavirusului, varianta pe Metrorex

E doar o chestiune de timp să apară și în țara noastră cazuri noi de infecții cu Coronavirus. Oficialii Metrorex au gândit o strategie prin care să diminueze riscul infecțiilor cu virusul Corona.

Printre măsurile preventive dispuse de Metrorex se numără dezinfecția atentă a barelor de susținere, a butoanelor și amplasarea de afișe în toate stațiile, cu scopul de a-i in forma pe călători.

„În trenurile de metrou se va efectua un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii. Acest program este aplicat în cadrul tuturor tipurilor de salubrizare, precum şi după executarea reviziilor. Mai mult, pentru informarea corectă a publicului călător, Metrorex va expune atât în staţiile de metrou, cât şi în trenuri, afişe educative de prevenţie a infecţiei cu Coronavirus. Din aceste afişe aflăm cum ne putem proteja pe noi înşine, dar şi pe cei din jurul nostru de o eventuală îmbolnăvire”, se arată în comunicatul emis de Metrorex.

Metrourile sunt luate la puricat sursa foto: hotnews.ro
Metrourile sunt luate la puricat sursa foto: hotnews.ro

Stațiile de metrou care vor beneficia de măsuri de salubrizare

Zilnic, în metroul bucureștean se perindă peste 200.000 de călători la ore de vârf. Într-un singur tren încap aproximativ 2.000 de persoane. Metroul bucureștean este una dintre cele mai aglomerate artere ale Capitalei, astfel că măsurile companiei Metrorex sunt mai mult decât binevenite. Metroul bucureștean măsoară 69,25 km de cale dublă. Sunt patru depouri și patru linii de metrou, 51 de stații, cu o adâncime medie de 12 m. Lungimea unei stații variază între 135 și 175 km.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI