16 oct. 2020 | 16:29

Leguma care trebuie consumată în sezonul răcelilor. Imunitatea crește rapid

Sănătate
Leguma care trebuie consumată în sezonul răcelilor. Imunitatea crește rapid
Leguma care trebuie consumată în sezonul răcelilor. Imunitatea crește rapid

Poate nu știai, dar beneficiile oferite de ceapa verde sunt multiple. Pierzi în greutate, previne înmulțirea celulelor canceroase, promovează sănătatea digestivă. Iată detaliile, pe larg.

Leguma care trebuie consumată în sezonul răcelilor

Ceapa verde este unul dintre  medicamentele oferite de natură. Ea se poate consuma fără limite: adaugată generos în salate, în mâncăruri şi ciorbe, deoarece îşi păstrează toate proprietăţile, deși  este fiartă.

Astfel, ceapa verde are și un efect diuretic, depurativ, antialergic, având capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului. Mai mult, ceapa verde reglează glicemia și este recomandată diabeticilor în cure de durată. În plus, reglează eficient activitatea renală, îndeosebi dacă este asociată cu un consum mare de lichide. Ceapa verde este ideală și pentru cei care au afecțiuni dermatologice, datorită efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf.

“Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces şi de colesterol şi în acelaşi timp vă ajută să aveţi o sănătate de fier. Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptic”, a spus medicul Cătălin Luca pentru adevărul.ro.

Cum spuneam, beneficile cepei verzi sunt multiple. Iată care sunt:

Pierzi în greutate

Ceapa verde este un aliment bogat în nutrienți și compuși importanți, cu toate că este foarte scăzută în calorii. Prin urmare, ea este unul dintre legumele ideale ca să pierzi în greutate, în special cu un conținut ridicat de fibre dietetice.

Previne înmulțirea celulelor canceroase

Unul dintre principalele beneficii pentru sănătate ale cepei verzi este și capacitatea ei de a reduce rata de creștere a celulelor canceroase, din cancere precum cel de colon, dar și capacitatea de a preveni complet creșterea anumitor tumori. Unele studii au indicat că consumul de ceapă verde poate să reducă semnificativ riscul de cancer de prostată la bărbați. De asemenea, ceapa verde conține atât de multă vitamina K încât o jumătate de cană poate oferi doza zilnică de vitamina K.

Beneficii multiple

Ceapa verde mai are și alte multe alte beneficii pentru organism și sănătate, chiar și pentru: tratamentul picioarelor umflate, combaterea infecțiilor, combate anemia și este excelentă pentru sănătatea femeilor însărcinate.

Sănătatea digestivă

Ceapa verde mai conține și o cantitate mare de fibre dietetice cunoscute pentru a ajuta la sănătatea digestivă, facilitarea digestiei, prevenirea constipației, dar și a afecțiunilor intestinale. De altfel, o cană de ceapă verde conține aproximativ 1,3 grame de fibre.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro