Putea fi primul caz de coronovavirus din România: diagnosticul primit de un tânăr asistent din Reșița

Un tânăr din Reșița a speriat autoritățile române. Bărbatul de 25 de ani a lucrat în Germania cu patru bolnavi infectați cu coronavirus. Acum, a primit și el diagnosticul.

Din poziția de asistent medical, un tânăr în vârstă de 25 de ani din Reșița a lucrat pentru o perioadă în Germania. Acolo, spre ghinionul său, a lucra cu patru bolnavi de coronavirus. Din fericire pentru el, diagnosticul său nu este unul pozitiv.

Această informație mult așteptată a fost confirmată în urmă cu câteva ore de către Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de boli infecțioase Matei Balș. „Este negativ (rezultatul testului, n.r.). Deci, pacientul nu este infectat cu coronavirus”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3.

carantina coronavirus

Bărbatul de 25 de ani a generat panică printre autoritățile de la noi. Mai mulți medici au fost convinși de faptul că s-ar putea să fie purtător al coronavirus și, implicit, să fie un risc pentru societatea de la noi. Pentru a ajunge în această situație, un asistent medical din Reșița care a lucrat în Germania și a intrat în contact cu 4 bolnavi de coronavirus a mers la spital, cu simptome specifice. El a fost trimis de la Reșița la Timișoara.

Ultimul contact cu bolnavii din Germania a fost unul destul de recent, pe 5 februarie. Pe data de 7 februarie, s-a urcat în mașina personală și a revenit în țară, la părinți. Din păcate, pentru el, marți au început să apară simptomele de febră și tuse. Prima sa acțiuni a fost de a se deplasa la spitalul din oraș. Nu a durat mult până când a fost trimis la spitalul de boli infecțioase din Timișoara. Până la aflarea rezultatelor la analize, a stat în izolație. Diagnosticul a fost desprins în urmă unor mostre de laborator trimise la București.

Medicul de gardă din Timiș i-a completat dosarul: ”Test de gripă negativ. Se recoltează exudate feringiene și nazale, sânge integral pentru coronavirus. Probele ajung la ora 09.15 la DSPJ Timiș și sunt trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. „Matei Balș” Bucuresti, pentru confirmare.” Periculos diagnostic a fost infirmat la scurt timp după.

În continuare, nu avem un bolnav de coronavirus în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI