Pui pe sticlă, rețetă sănătoasă. Trucul secret care face carnea fragedă și slabă în grăsimi

Pui pe sticlă, rețetă sănătoasă. Trucul secret care face carnea fragedă și slabă în grăsimi
Pui pe sticlă, rețetă sănătoasă

Să gătești pui pe sticlă nu este deloc greu, iar acest preparat este cu siguranța printre preferatele multor gurmanzi. Este gustos, se prepara rapid și nu necesita prea multă îndemânare din parte gospodinelor care îl prepară. Iată câteva trucuri despre cum să prepari pui pe sticlă și ce trebuie să faci pentru a pregăti o masă copioasă și care va fi pe gustul familiei sau al invitaților tăi.

Unul dintre trucuri este acela de a umple sticla cu apă, în felul acesta carnea va fi mai fragedă. Poți introduce în sticlă și plante aromatice, în felul acesta carne ava căpăta aroma acestora, conform sodelicious.ro.

Iată pașii pentru a prepara pui pe sticlă

Pasul 1 – alegerea ingredientelor pentru rețeta de pui pe sticlă

  • un pui întreg, fără organe;
  • câteva legume pentru garnitură;
  • o sticlă;
  • ulei de măsline;
  • condimente: sare, piper, usturoi.

Pasul 2- curățarea puiului

Puiul trebuie foarte bine curățat , atât în interior, cât și la exterior. Pielea poate fi scoasă, dacă vreți ca preparatul să fie cât mai dietetic, dar de preferat este să-l pregătiți cu piele cu tot, chiar dacă după aceea o veți înlătura.

Pasul 3-Marinarea puiului

Trebuie pregătită marinada în care veți folosi orice condimente preferați, în funcție de preferințe și gustul fiecăruia. Apoi veți așeza puiul în marinadă și îl veți acoperi bine pe toate părtile, inclusiv în interior.

Puiul trebuie ținut așa de pe o zi pe alta, pentru a se putea marina cât mai bine și a căpăta un gust aparte.

Pasul 4 -pregătește legumele

Legumele se vor alege tot după preferințe. Acestea se vor curăța și se vor tăia alături de pui. Trebuie apoi așezate pe tavă unde veți pune și puiul.

Pasul 5-curățați sticla

Sticla trebuie să fie foarte bine curățată, să nu prezinte ambalaje pe ea sau lipici.

Pasul 6-cuptorul trebuie preîncălzit la rețeta de pui pe sticlă

Cuptorul trebuie să fie încins în momentul în care vei pune puiul în el. Așadar, să ajunga la temperatura de 190 de grade. Abia apoi poți să introduci tava cu puiul și legumele la cuptor.

Pasul 7- trebuie umpluta sticla

În sticla se vor introduce 1-2 căței de usturoi și câteva felii de lămâie, ceapă, dar și puțin suc de lămâie. Apoi trebuie adăugată sarea și la final se umple sticla cu apa fierbinte si se așază în mijlocul tăvii.

Pasul 8-așezați puiul pe sticlă

Puiul trebuie înfipt pe sticlă, cu picioarele în jos. Alături, în tava să fie așezate legumele. Cu siguranța vei prepara cel mai bun pui pe sticlă.

Pasul 9- Se toarna marinada peste pui

Marinada în care a stat puiul trebuie amestecata cu puțin ulei de măsline și vreo 3 căni cu apă. Se amesteca bine și apoi se toarnă peste pui în tavă.

Pasul 10- Se pune tava cu pui pe sticlă la cuptor

Tava cu puiul așezat pe sticla se introduce în cuptorul preîncins, unde se lasă la copt tip de 30 de minute, la 190 de grade.

Pasul 11- Se scade temperatura cuptorului

Dupa cele 30 de minute, temperatura trebuie coborâtă la circa 175 de grade, apoi se coace în continuare până când este complet pregătit si capătă o culoare frumoasa rumenă. La final vei savura cel mai bun pui pe sticlă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI