PSD vrea din nou la guvernare? Anunțul Liei Olguța Vasilescu

PSD vrea din nou la guvernare? Anunțul Liei Olguța Vasilescu

Reprezentanții social-democrați au anunțat că va fi decis, peste o săptămână, dacă se vor întoarce sau nu la guvernare. Totul în condițiile în care Guvernul Orban ar fi demis, printr-o moțiune de cenzură, după cum a anunțat Lia Olguța Vasilescu. Deputatul PSD a făcut o serie de declarații în această luni, menționând și că detaliile vor fi stabilite în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv Naţional.

PSD vrea din nou la guvernare?

Lia Olguța Vasilescu a făcut declarațiile legate de revenirea PSD la guvernare, la finele ședinței Biroului Permanent Naţional a partidului său. Aceasta a mai specificat și că este necesară o actualizare, în cadrul programului de guvernare. A făcut în acest sens și o referire la Guvernul Orban. Mai exact, la măsurile luate de curând de guvernul PNL ar fi dus la o astfel de decizie, în rândul social-democraților. A mai fost subliniat și faptul că guvernarea impusă de Ludovic Orban „a reuşit să anuleze, în doar 3 luni, toate progresele economice făcute de România în ultimii ani”.

PSD vrea din nou la guvernare Anunțul Liei Olguța Vasilescu

„Am solicitat departamentelor noastre să reactualizeze programul de guvernare. Orice partid politic trebuie să aibă ca şi prioritate guvernarea ţării, inclusiv pentru PSD este o astfel de prioritate, pe care ne-o asumăm. (…) În ceea ce priveşte decizia pe care PSD o va lua vizavi de intrarea sau nu la guvernare, ea va fi tranşată într-un CExN de săptămâna viitoare. Dar ştim cu toţii: Klaus Iohannis s-a exprimat foarte clar că nu îşi doreşte ca PSD să intre la guvernare dacă acest Guvern va cădea. Noi ne pregătim pentru alegeri”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit Agerpres.

Anunțul făcut de Lia Olguța Vasilescu

„De la 2,97% deficit, Guvernul Orban a ajuns la 4%; de la 35% datorie publică, se prognozează o datorie de 39%; de la aproape 5% creştere economică, se îndreaptă spre o creştere economică de doar 2%, potrivit analiştilor economici; de la 3,4% inflaţia în luna noiembrie, au ajuns la 4,2%; iar cursul leu-euro a cunoscut un nivel fără precedent, istoric”, a mai afirmat Lia Olguța Vasilescu, în această luni.

La rândul său, premierul Orban făcea cu câteva zile în urmă câteva declarații, legate de șansele de revenire ale PSD, la guvernare. În viziunea primului ministru, partidul nu are nicio șansă să revină prea curând la cârma țării, cum se întâmpla în guvernul Dăncilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI