PSD, fără șanse la guvernare, prea curând: ”Pot să viseze ei orice fel de alianță”

Alegerile din ultimul an au demonstrat faptul că cea mai mare parte a românilor s-a săturat de Partidul Social Democrat. Chiar și așa, Ludovic Orban pare prea optimist în ceea ce privește viitorul.

La începutul acestei săptămâni, președintele interimar al PSD a atras atenția asupra faptului că se lucrează intens la o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Gabriela Firea este mai activă ca niciodată la TV și în online. Cu alte cuvinte, social democrații sunt cât se poate de activi în viața publică și nu există niciun indiciu că formațiunea politică se va desființa prea curând sau vreodată. Cu toate acestea, Ludovic Orban a ținut să facă niște afirmații foarte ciudate legate de viitorul PSD-ului la guvernare.

marcel-ciolacu-psd-investire-guvern-ludovic-orban

În opinia lui Orban este imposibil ca PSD să revină prea curând la guvernare, ”pentru că românii s-au lămurit la ce a folosit acest partid puterea”, când au avut-o. În privința posibilității obținerii unei majorități parlamentare prin diverse alianțe, premierul liberal a clasificat scenariul ca fiind o imposibilitate.

„PSD stă departe de guvernare o bună perioadă de timp, pentru că oamenii s-au lămurit la ce a folosit PSD puterea. Suntem după un an 2019 care a arătat foarte clar că PSD a pierdut alegerile europarlamentare, Klaus Iohannis a câștigat alegeri prezidențiale la cel mai zdrobitor scor la care s-au câștigat alegerile în competiția cu PSD. De asemenea, a fost adoptat referendumul pe justiție. Se vede limpede că PSD nu mai e dorit de oameni. Pot să viseze ei orice fel de alianță când se vede că sunt și vor rămâne departe de guvernare”, a afirmat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Declarațiile lui Orban vin în contextul unui scenariu prezentat de curând de Marcel Ciolacu. PSD-istul a spus că vrea să facă o alianță cu Pro România sau cu ALDE pentru formarea unui Guvern sau pentru a câștiga la alegerile locale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI