PSD sabotează tinerii pensionari: ”Iresponsabil! Sunt întârzieri la calcularea pensiilor”

Ludovic Orban se află într-un proces de curățenie generală pentru eliminarea PSD-iștilor din funcții cheie. Din păcate, unii au intrat în concediu medical, iar consecințele sunt dezastruoase pentru români.

Într-o intervenție la Digi24 a premierului Ludovic Orban, PNL-istul a venit cu niște acuze foarte serioase la adresa Partidului Social Democrat. În opinia sa, concediul medical al președintelui Casei Naționale de Pensii este o piesă de teatru. Ioan Petru Căprariu a făcut acel gest pentru a amâna demiterea din funcție și, implicit, pentru a nu putea fi calculate pensiile oamenilor care se pensionează.

„Președintele Casei de Pensii (Ioan – Petru Căprariu, n.red.) și-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. Ei creează niște situații de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai văzut, în condițiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii și așteaptă deciziile de pensionare, sunt întârzieri de o lună, de două, de trei luni de zile în calculare. Calcule care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii și așteaptă deciziile pe pensii și el intră în concediu medical”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

„Probabil știa că urmează să fie schimbat și din cauza asta a intrat în concediul medical”, a adăugat Orban. Întrebat dacă plănuiește să-l demită în momentul în care va reveni în activitate, a răspuns ”Normal!”.

Insistând pe procesul de curățenie de după plecarea PSD-ului de la guvernare, Orban a ținut să menționeze câteva operațiuni din ultimele zile. „Practic am schimbat doi consuli, de la Milano și Shanghai. De asemenea e în pregătire consulul general de la New York, dl. Dancu (Radu Cătălin Dancu – n.r.), care e un personaj foarte pitoresc. Încercăm să trimitem diplomați de carieră, care să reprezinte cu adevărat interesele României și nu plasamente de ultima oră a unor oameni, clienți politici ai guvernului, pentru că toate astea s-au făcut practic după începerea procedurii moțiunii de cenzură, știind că e posibil să cadă guvernul”, a declarat la șeful Guvernului.

”De altfel, am oprit aproape toate concursurile, pentru că în toate instituțiile publice ei au dat drumul la consursuri. Când a demarat procedura moțiunii de cenzură ei au dat drumul la concursuri ca să-și plaseze clientela. Concursuri… Simulacru de concursuri, cu un singur candidat pe post. Au vrut să ocupe toate funcțiile de conducere și de execuție vacante, ca atunci când venim noi să ne trezim cu toată clientela pesedistă băgată pe ușa din dos”, a concluzionat Ludovic Orban.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI