PSD mărește salariul din 2019 ca românii să uite de adevăratele probleme

de: Andreea Cuzub
25 09. 2018

PSD a anunțat că va crește salariul minim din ianuarie 2019, ca să mai uiți de toată instabilitatea politică și de problemele care, probabil, te nemulțumesc în prezent.

Anunțul a fost făcut de ministrul muncii Lia Olguța Vasilescu care a declarat pe 25 septembrie, la Antena 3, că salariul minim brut va crește la 2.050 de lei din 2019. Cu alte cuvinte, PSD speră că cei 150 de lei în plus la salariu le vor spăla păcatele în fața românilor.

„În prezent, lucrăm la o Hotărâre de Guvern pentru majorarea salariului minim începând de la data de 1 ianuarie şi va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre acest lucru săptămâna trecută, când ne-a întâlnit cu patronatele şi sindicatele”, a afirmat ministrul muncii.

Într-adevăr, Președintele Cartel Alfa Bogdan Hossu declara în urmă cu câteva zile că salariul minim va crește gradual în următorii ani. În ședința din 20 septembrie se discutase că salariul minim trebuie să crească la 2.500 de lei până în 2022, ceea ce ar însemna o creștere brut de 150 de lei pe an.

Președintele Cartel Alfa spunea atunci că Guvernul trebuie să anunțe salariul minim și că acesta este în curs de realizare a actului normativ, care ar putea fi gata în aproximativ două săptămâni.

Tot aseară, Lia Olguța Vasilescu a declarat că statul a recuperat considerabil din deficitul la bugetul de pensii, acesta scăzând de la 13 miliarde de lei, în 2017, la 4 miliarde de lei acum, după episodul controversat al transferului de contribuţii sociale de la angajator la angajat. „Vă dați seama cât am recuperat doar din acest transfer al contribuțiilor”, a declarat aceasta.