Guvernul dă mai mulți bani pentru programul Rabla. Cât poți primi

Guvernul dă mai mulți bani pentru programul Rabla. Cât poți primi

Programul Rabla este un adevărat ajutor pentru românii care doresc să-și schimbe automobilul, iar acum, acesta este suplimentat spre bucuria doritorilor.

Guvernul a suplimentat programul Rabla cu 200 de milioane de lei, ceea ce permite cumpărarea a 30.000 de mașini noi, cu reducerea pe care predarea rablei o aduce. Anunțul a fost făcut de ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu.

Suplimentarea este una destul de generoasă, având în vedere că în prima fază a programului din acest an au fost puse la dispoziție 21.000 de tichete.

În ceea ce privește suma de casare, aceasta este de 6.500 de lei. De asemenea, la achiziționarea unui autovehicul nou primești și un ecobonus.

În cazul în care îți achiziționezi un autovehicul cu un motor care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km, în regim de funcționare mixt, vei primi un ecobonus de 750 de lei.

Al doilea tip de ecobonus se adresează celor care își cumpără un autovehicul cu un sistem de propulsie hibrid. Această categorie va primi suma de 1.500 de lei.

Al treilea ecobonus în valoare de 2.500 de lei îl vei primi, dacă îți achiziționezi un autovehicul electric hibrid. De asemenea, ai opțiunea să primești maxim două ecobonusuri din cele enumerate mai sus.

Cei care își doresc să beneficieze de reducerea oferită de programul Rabla, trebuie doar să prezinte vechiul autoturism la un centru autorizat de colectare și casare. În momentul în care mașina este casată, primești certificatul de distrugere a mașinii și tichetul electronic în valoare de 6.500 de lei.

Ar mai fi de menționat faptul că „rabla” care îți aduce reducerea respectivă, trebuie să fie mai veche de opt ani și că tichetele sunt finanțate în continuare din Fondul de Mediu.

Urmăriți Playtech.ro și pe