Cioloș, criticat dur de Raluca Prună: „Mă despart categoric de PLUS”

Cioloș, criticat dur de Raluca Prună: „Mă despart categoric de PLUS”

Raluca Prună, fostul ministru al Justiției din Cabinetul Cioloș a decis să ia distanță față de partidul PLUS. Asta pentru că nu poate fi de acord cu ideile promovate în numele partidului de Oana Bogdan cu privire la renunţarea la proprietate.

Raluca Prună este membru fondator al Mișcării România Împreună, pe bazele căreia s-a construit ulterior partidul PLUS. Însă, pe data de 12 martie, acesta a declarat într-o postare pe Facebook, că se „desparte categoric de PLUS.”

„Cred ca în România alunecăm în mod periculos în zone în care punem în discuție subiecte serioase, proprietatea de exemplu, prin discursuri neserioase și nesusținute de vreo statistică. Poți fi Dragnea și poți propune azi ca soluție aprozare. Maine poate și Gostat’uri, alimentare și eventual prețuri controlate de stat. Nu intru în detalii. E în logica PSD să alunece într-o derivă etatista în care aprozarul e răspunsul la provocările satului global”, a scris Prună, pe Facebook.

Raluca Prună a afirmat că nu înțelege de ce reprezentanții PLUS, intră captiv într-un subiect ales de Oana și care nu e ceea ce trebuie rezolvat în România.

„Mai surprinzător este să fii Oana Bogdan și sa vorbești în numele PLUS despre provocările viitorului. Amestecarea primelor idei din Sapiens (vânători-culegători, care viețuiau în grup care le asigura de fapt supraviețuirea prin optimizarea accesului la resurse necesare în imediat – hrana, apărarea), cu forme de share ecomony de tip Uber e cel puțin surprinzătoare. A spune ca Uber ar fi o formă de renunțare la proprietate este o greșeală. Una de cunoaștere, dar una și mai mare de politică. A insista și a repeta acest lucru e o persistare încrâncenată în greșeală, pe care din respect pentru oamenii din PLUS nu o voi califica”, a mai scris Prună, pe Facebook.

Drept urmare, fostul ministru spune că nu poate fi de acord sub nicio formă cu cele promovate de Oana Bogdan și se dezice categoric de PLUS. „Mă despart categoric de PLUS pe care nu îl înțeleg de ce intră captiv într-un subiect ales de Oana și care nu e ceea ce trebuie rezolvat în România. Problema României nu este renunțarea la proprietate, ci în primul rând repararea efectelor naționalizării – neterminată la aproape 30 de ani de post comunism. Asta aș fi vrut sa aud de la PLUS în materia proprietății, ca jurist și ca votant”, a mai completat Prună.

Raluca Prună a mai scris pe pagina sa de Facebook, faptul că este păcat că PLUS se lasă târât într-un asemenea subiect. „E păcat de sutele de oameni care fac imaginea PLUS in moduri discrete și profesioniste, de tot efortul celor care am făcut cu putința PLUS și care nu ne putem regăsi în noua lui arhitectură. E păcat ca oamenii noi în politică nu înseamnă în primul rând să ne ocupăm fiecare de ceea ce ne pricepem să facem. Un program politic este o oferta electorală. Și e bine sa fie clară, cu o viziune pe termen lung, cu argumente care sa țină și cu soluții credibile”, a concluzionat fostul ministru al Justiției.

Unul dintre membrii conducerii PLUS, Oana Maria Bogdan, care a fost prezentată de liderul formațiunii Dacian Cioloș ca fiind „forța motrice” a echipei, vrea desființarea proprietății și a granițelor. În acest senes a postat un  Facebook, în care spune că „omenirea va reuși să conviețuiască în armonie abia atunci când acest lucru se va întâmpla.”

„Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparțină unui om, trib, neam sau corporație, vom reuși să conviețuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieții mele”, a comentat Oana Maria Bogdan, membru în Biroul Național al PLUS.

Sursa: G4media
Urmăriți Playtech.ro și pe