Dăncilă se pregătește de o nouă remaniere: ”Vom face o analiză a activității fiecărui ministru”

Dăncilă se pregătește de o nouă remaniere: ”Vom face o analiză a activității fiecărui ministru”

După ce alianța PSD-ALDE l-a stresat trei luni pe președinte cu numirea de noi miniștri, Dăncilă pare că lucrează la o nouă remaniere.

Cei de la PSD au făcut o treabă atât de proastă cu alegerea miniștrilor și prim-miniștrilor de când au obținut acest mandat de guvernare, încât i-au schimbat ca pe șosete. Nicăieri nu s-a mai poment ca un partid de guvernare să-și înlocuiască în serie proprii premieri la fiecare câteva luni. Până și Iohannis s-a săturat de această practică și a încercat să-i pună bețe în roate lui Dăncilă când a venit vorba de cea mai recentă remaniere.

Deși este greu să ne dăm seama dacă Dăncilă se pregătește de noi schimbări în cabinet, având în vedere că a anunțat o analiză acerbă a activității fiecărui ministru, direcția pare să fie una cât se poate de clară. Premierul a mascat inițiativa ca fiind benefică pentru transparența activității guvernului, dar dacă vor ieși la iveală manifestări macabre de ineficiență, nu prea va mai mai avea ce să facă.

„În perioada următoare vom face o analiză, pe fiecare domeniu, a îndeplinirii programului de guvernare, astfel încât fiecare ministru va face evaluarea activităţii pornind de la lucrurile realizate în cadrul programului de guvernare, lucrurile realizate în plus faţă de programul de guvernare şi ce avem de realizat în perioada următoare, bineînţeles şi cu o foaie de parcurs în ceea ce priveşte ce mai avem de realizat”, a declarat premierul pe parcursul zilei de luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Evaluarea miniștrilor va avea loc vineri, după ce aceștia vor finaliza o serie de rapoarte de activitate.

„Am spus de această evaluare, la sfârşitul săptămânii va avea loc pe fiecare domeniu în parte evaluarea în funcţie de programul de guvernare. Bineînţeles, ca orice prim-ministru, îmi doresc ca programul de guvernare să fie transpus cât mai rapid în practică şi trebuie să văd la fiecare, din foaia de parcurs pe care a avut-o pe fiecare domeniu, ce am realizat, ce nu am realizat şi termenul până la care vom realiza obiectivele restante.

Şi cred că acest lucru este un lucru de normalitate şi eu cred că fiecare ministru va acorda o atenţie deosebită nu numai a ceea ce a realizat, şi s-au realizat lucruri foarte importante, multe dintre ele care nu sunt încă cunoscute sau despre care nu s-a vorbit suficient în spaţiul public, şi trebuie să vorbim despre ele, pentru că fiecare lucru realizat are în spate munca ministrului, a echipei guvernamentale, şi cred că este normal ca fiecare obiectiv să fie adus în atenţia publică, să fie explicat oamenilor.

În acelaşi timp, cred că este important ca ceea ce nu am realizat din programul de guvernare să avem o foaie de parcurs, să vedem când putem realiza aceste obiective, astfel încât să spunem că, la finalul mandatului, am îndeplinit într-o proporţie foarte mare obiectivele programului de guvernare. Cu acest program de guvernare am venit în faţa cetăţenilor şi cetăţenii, dincolo de jigniri, dincolo de scandalul pe care îl vedem aproape zi de zi, aşteaptă de la noi lucruri concrete”, a concluzionat premierul, conform AGERPRES.

Sursa: AGERPRES
Urmăriți Playtech.ro și pe