Facebook, interzis pentru angajații unei primării. Camerele video îi vânează pe puturoși

Secretarul primăriei Brezoaele, Dâmboița, a testat vrednicia colegilor: le-a interzis accesul la Facebook. Și, spune el, ar fi devenit mai harnici.

Primăria din Brezoaele, județul Dâmbovița, a interzis accesul angajaților la rețelele de socializare. Cu ajutorul specialistului IT al instituției, utilizarea Facebook a devenit imposibilă de pe calculatoarele primăriei, potrivit Știrile Pro TV.

Primarul și consilierii consideră că măsura a fost una benefică. Funcționarii sunt mai preocupați de munca lor și nu mai pierd timpul pe Facebook.

Secretarul primăriei din Brezoaele susține chiar că unii angajați ar fi mulțumit conducerii că i-a scăpat de această dependență de rețelele de socializare.De altfel, ideea acestui experiment i-a venit chiar secretarului instituţiei.

„Restricționarea accesului la reţelele de socializare a apărut firesc din dorinţa de a eficientiza activitatea primăriei. Salariaţii nu mai sunt distraşi de notificările care apar pe parcursul zilei. Sarcinile de serviciu sunt făcute mai bine, mai repede şi fără erori. Ionuț Florea, secretar primăria Brezoaele pentru Pro TV

La început, anagajații primăriei din Brezoaiele nu au fost prea încântați de această interdicție, așa că s-au descurcat cu telefoanele mobile.

„La început nu mi s-a părut în regulă. După aceea am constatat că este un lucru benefic, pentru a-mi reduce nivelul de stres la care eram dispusă. Nineta Sandu, asistent social primăria Brezoaele, pentru Pro TV

Opinia este împărtășită și la departamentul Taxe și impozite locale, unde, arată experimentul, se lucrează mai cu spor.

Dacă la început mi s-a părut puţin deranjant, apoi am constatat că este bine atât pentru noi, ca angajaţi, cât şi pentru contribuabili. Sincer, ne mai uităm pe telefon, dar în pauză de masă. Raluca Radu, operator taxe și impozite primăria Brezoaele, pentru Pro TV

Primăria din Brezoaele este dotată și cu camere de supraveghere iar conducerea poate vedea cine își respectă programul de opt ore zilnic și cine nu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI