Protestele continuă la OMV Petrom. Probleme cu care se confruntă șefii din România

Protestele continuă la OMV Petrom. Probleme cu care se confruntă șefii din România

Protestele organizate de salariații OMV Petrom continuă, întrucât problema Contractului Colectiv de Muncă nu a fost soluționată, potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Național Petrom. Angajații cer ca termenii contractuali să îi protejeze în aceste timpuri dificile marcate de pandemia de COVID-19, în care toate costurile vieții cresc. De asemenea, se dorește un Contract Colectiv de Muncă încheiat în favoarea celor care munces. Mai multe detalii, în continuare.

Protestele continuă la OMV Petrom

Un număr impresionant de membri şi lideri din toată ţara ai Sindicatului Naţional Petrom au participat și astăzi, 30 decembrie, la protestele desfășurate la sediul central Petrom City din Capitală, precum și la sediile asset-urilor OMV Petrom din Crişana-Banat (Suplacu de Barcău), Oltenia (Craiova), Muntenia Vest (Piteşti), Muntenia (Ploieşti), Moldova (Buzău), dar şi la Rafinăria Petrobrazi.

Potrivit unui comunicat transmis de Sindicatul Național Petrom, protestele salariaților OMV Petrom demonstrează hotărârea acestora de a avea un Contract Colectiv de Muncă încheiat în favoarea celor care își desfășoară activitatea în cadrul companiei, un contract care să le protejeze drepturile în situațiile de criză, cum este și cea de acum, provocată de pandemie.

„Sperăm ca ecourile acţiunilor noastre de protest să îi determine pe cei care pot remedia disfuncţionalităţile semnalate de noi să arate că îşi respectă angajaţii şi că doresc să evite ca aceştia să fie privaţi de protecţia unui Contract Colectiv de Muncă care expiră în doar câteva zile, la data de 31 decembrie 2021.

Suntem determinaţi să continuăm, cu aceeaşi bună-credinţă şi deschidere, negocierile, dar vom continua lupta prin toate mijloacele sindicale până când membrii noştri îşi vor primi toate drepturile pe care le merită printr-un nou Contract Colectiv de Muncă, ce le va garanta beneficii şi protecţie. Vom continua protestele în stradă în cazul nerezolvării rapide a situaţiei“, este anunțul făcut de Sindicatul Național Petrom.

Citește și: OMV Petrom a făcut anunțul acum. Decizia radicală vizează toată România

Probleme cu care se confruntă șefii din România

Din comunicat mai reiese că revendicările, exprimate de sutele de protestatari prin mesaje puternice, au în vedere protejarea puterii de cumpărare, pentru un trai decent, plata orelor suplimentare şi protejarea drepturilor actuale.

„Şi la protestele de astăzi (miercuri – n. r.), numărul participanţilor la pichetări a fost limitat, conform prevederilor legale, întregul program de proteste fiind adaptat reglementărilor şi recomandărilor generate de contextul creat de pandemie, protecţia şi siguranţa participanţilor fiind prioritare. Restul membrilor Sindicatului Naţional Petrom şi-au arătat solidaritatea şi susţinerea în mediul digital. Acţiunile vor continua până la soluţionarea solicitărilor“, se mai arată în comunicat.