OMV Petrom a făcut anunțul acum. Decizia radicală vizează toată România

OMV Petrom a făcut anunțul acum. Decizia radicală vizează toată România
OMV scoate la vanzare mai multe proprietati imobiliare

OMV Petrom a făcut anunțul acum despre scoaterea la vânzare a mai multor proprietăți imobiliare în București și din din țară. Compania OMV Petrom SA vinde o importantă proprietate din portofoliul său. Este vorba despre un teren într-o zonă extrem de căutată, care are suprafaţa de 35.644 mp. Terenul este situat în Bucureşti, Sos. Vergului nr. 16A, Sector 2.

OMV Petrom își vinde activele neoperaționale. Este vorba despre mai multe terenuri în București și în țară

OMV Petrom a făcut acum anunțul referitor la vânzarea mai multor proprietăți imobiliare din patrimoniul său aflat atât în Capitală, precum și în țară.

De asemenea, terenul scos la vânzare de OMV Petrom este situat în proximitatea Centrului Comercial Esplanada – Brico Depot – Mobexpert – Cora, aproape de intersecţia Şos. Vergului cu Şos. Pantelimon.

OMV Petrom renunta la mai multe proprietati imobiliare
OMV Petrom renunta la mai multe proprietati imobiliare

Ce are în vecinătate terenul scos la vânzare

Zona adiacentă este ocupată de ansambluri de locuit, iar în apropiere seregăsește Parcul Sticlăriei, Parcul Morarilor şi spitalul Malaxa, Lacul Pantelimon şi Spitalul Sf. Pantelimon. La circa 2,5 km distanţă de terenul Petrom se află Complexul Sportiv Lia Manoliu şi Mega Mall.

Accesul la teren este ușor, direct din Sos. Vergului. Aici, terenul are o deschidere de 79 metri, auto sau pietonal. În plus, zona este deservită de metrou la staţiile Pantelimon, Republica sau Costin Georgian, precum şi de mijloace de transport în comun ale STB pe Şos. Pantelimon sau Bulevardul Basarabia.

Ce teren mai vinde Petrom în București

Vânzarea imobiliară face parte din proiectul companiei de valorificare a proprietăţilor care nu fac parte din activele sale operaţionale.

În plus, procesul de valorificare a activelor companiei va continua prin scoaterea la vânzare a unei alte proprietăţi importante din Bucureşti, un teren situat în zona Podului Constanţa, pe Str. Carpaţi nr. 5-11, Sectorul 1, teren ce are o suprafaţă de 12.319 de mp.

În ce orașe mai vine Petrom terenuri

Nu în ultumul rând, OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăţi cu potenţial de dezvoltare situate în judeţele Argeş, Cluj, Constanţa, Iaşi, Suceava, Timiş, Vâlcea, dar şi în diverse alte zone ale țării.

Pe de altă parte, România se află pe locul 2 la cel mai mic preț al carburanților în Uniunea Europeană. Cel mai mic preț din UE la carbunarnți se regăsește la vecinii bulgari, potrivit Oil Bulletin, publicația Comisiei Europene.

România, locul doi la cei mai ieftini carburanți din UE

Astfel, la data de 19 octombrie, benzina costă în România 0,934 euro pe litru în medie, în timp prețul mediu al benzinei e în Uniunea Europeană era de 1,265 euro pe un litru. Bulgaria are cel mai mic preţ la benzină, respectiv 0,897 euro pentru un litru, în timp ce benzina cea mai scumpă se găseşte în Danemarca, unde un litru de motorină costa 1,458 euro.

Situaţia este similară şi în ceea ce priveşte motorina. Astfel, în România, carburantul diesel costă 0,906 euro litrul, comparat cu media europeană, unde este de 1,105 euro per litru, în timp ce la vecinii bulgari motorina avea un preț de 0,866 euro litrul.

Urmăriți Playtech.ro și pe